Ga naar de inhoud
Koopzondag in Gelderland

Koopzondag in Gelderland

Gelderland is qua oppervlakte de grootste provincie van Nederland. Ook is het een provincie met veel natuur en geschiedenis. Dit zie je terug in een flink aantal plaatsen in de provincie. Hier kun je heerlijk shoppen tijdens koopzondag en ondertussen genieten van de historie van het centrum. Er zijn trouwens ook een aantal winkelcentrums en woonboulevards in Gelderland waar je op zondag kunt winkelen. De bekendste plaatsen in Gelderland om te winkelen zijn:

Arnhem

Arnhem staat bekend als een van de top winkelsteden in Gelderland. Het Musiskwartier, de binnenstad, en het Modekwartier zijn essentieel voor de fashionista’s. Arnhem onderscheidt zich door een mix van grote ketens en onafhankelijke boetieks, waar je unieke kleding en accessoires vindt. De stad heeft ook een creatieve vibe, wat terug te zien is in de lokale designwinkels en kunstgalerijen.

Nijmegen

Wist je dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is? Je kunt hier dus heerlijk winkelen op zondag en ondertussen kijken naar de prachtige panden in de binnenstad. De Lange Hezelstraat, een van de oudste winkelstraten van Nederland, biedt een aantrekkelijke mix van antiekwinkels, boekwinkels, en speciaalzaken. De Marikenstraat en Molenpoortpassage bieden daarnaast moderne winkelgelegenheden met bekende merken en eetgelegenheden.

Lees hier alles over koopzondag in Nijmegen.

Apeldoorn

Apeldoorn ligt erg centraal in Nederland en is dus makkelijk vanuit verschillende andere plaatsen en zelfs provincies te bereiken. Het centrum is compact maar volledig, met een goede balans tussen lokale winkels en landelijke ketens. De Oranjerie en het overdekte winkelcentrum de Korenpassage zijn populair voor een dagje uit zonder zorgen over het weer.

Zutphen

Zutphen trekt bezoekers met zijn pittoreske straatjes en unieke winkels. Deze stad is perfect voor wie van snuisterijen en ambachtelijke producten houdt. De sfeer is er gemoedelijk, en je vindt er alles van handgemaakte sieraden tot op maat gemaakte meubels.

Doetinchem

Doetinchem mag niet overgeslagen worden door de liefhebbers van markten. Elke week zijn er markten waar je verse lokale producten kunt vinden. De Hamburgerstraat en de Catharinastraat zijn populaire winkelstraten in Doetinchem met een verscheidenheid aan winkels.

Lees hier alles over koopzondag in Doetinchem.

Elke stad in Gelderland heeft zijn eigen winkelidentiteit. Dit zorgt voor een divers aanbod en maakt winkelen op koopzondag in Gelderland aantrekkelijk voor een breed publiek. Of je nu op zoek bent naar mode, boeken, antiek, of gewoon een gezellige dag uit, in Gelderland vind je altijd iets naar je smaak.

Bekijk hier koopzondagen in Gelderland per plaats

  • Tiel
  • Wageningen
  • Barneveld
  • Winterswijk
  • Culemborg
  • Elburg
  • Lochem