Ga naar de inhoud
Koopzondag Doetinchem

Koopzondag in Doetinchem

Doetinchem is een gezellige stad om te winkelen in de Achterhoek. Je vindt hier naast de meeste bekende ketens ook leuke boetiekjes en speciaalzaken. Lees hier alles over koopzondag in Doetinchem. Wanneer is het? Waar kun je het leuke winkelen? En waar kun je het beste parkeren of een hapje eten?

Wanneer is koopzondag in Doetinchem?

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Doetinchem. Dit betekent dat het overgrote deel van de winkels op zondag geopend is van 12.00 tot 17.00 uur.

Naast de koopzondagen zijn er ook andere evenementen en activiteiten in Doetinchem die je niet wilt missen. Zo zijn er regelmatig braderieën, markten en festivals in de stad waar je kunt genieten van live muziek, lekker eten en drinken en nog veel meer.

In Doetinchem mogen de winkels niet geopend zijn op Nieuwjaarsdag, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag en eerste Kerstdag.

Laatste zondag van de maandWinkels geopendOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Wanneer is er koopavond in Doetinchem?

Elke vrijdagavond is het koopavond in Doetinchem. Bijna alle winkels in het centrum zijn dan geopend tot 21.00 uur. Dan kun je makkelijk na je werk ook nog even shoppen en de drukte van het weekend ontwijken want meestal is de koopavond in Doetinchem minder druk bezocht dan het weekend.

Ook zijn er vaak extra koopavonden in december zodat je je Sinterklaas of Kerst inkopen ook dan in de avond kunt doen. Blijf deze website in de gaten houden voor de meest actuele koopavonden in december.

Waar kun je winkelen?

Doetinchem centrum

Het centrum van Doetinchem is een heerlijke plek om op zondag te winkelen. Hier vind je niet alleen een divers aanbod aan winkels, maar ook lekkere restaurants en gezellige café’s

Het centrum is compact en de belangrijkste winkelstraten zijn de Boliestraat, Hamburgerstraat en de Catharinastraat. De Boliestraat is bijvoorbeeld een populaire plek voor mode en lifestyle, terwijl de Hamburgerstraat bekend staat om zijn diversiteit aan winkels, van kleding tot elektronica. De Catharinastraat biedt een charmante combinatie van winkels en horeca, perfect om na het winkelen ook een kopje koffie te drinken of een hapje te eten.

Hier vind je een gevarieerd aanbod van modewinkels, schoenenzaken, en speciaalzaken. Bekende ketens zoals H&M, C&A, en HEMA hebben hier hun deuren geopend, maar je komt ook lokale ondernemers tegen met unieke mode, accessoires en cadeaus.

Woonboulevard Doetinchem

Ga je binnenkort verhuizen of wil je je woning wat opfleuren? Ga dan eens naar Woonboulevard Doetinchem. Hier vind je een scala aan winkels gericht op interieur, meubels en woonaccessoires. Hier vind je met name de bekende partijen zoals IKEA, Leen Bakker, en Kwantum. Het is elke week koopzondag bij Woonboulevard Doetinchem want de winkels zijn elke zondag geopend. Je kunt makkelijk voor de deur bij elke winkel parkeren.

Winkelcentrum de Bongerd

Een ander belangrijk winkelgebied is het Overdekt Winkelcentrum De Bongerd. Dit centrum biedt een mix van dagelijkse benodigdheden en speciaalzaken, zoals een grote supermarkt, een drogisterij en diverse modewinkels. De laatste jaren is er flink geïnvesteerd om De Bongerd weer naar het hedendaagse niveau te krijgen. Het is een fijne plek om te winkelen als je op zoek bent naar gemak en alles onder één dak wilt vinden.Bovendien kun je hier makkelijk parkeren in de bijbehorende parkeergarage. Sinds mei 2024 vind je hier een mooie nieuwe Aldi supermarkt.

Parkeren in Doetinchem

Het fijne aan winkelen op zondag is dat tijdens koopzondag je gratis kunt parkeren in het centrum van Doetinchem. Dit geldt voor straat parkeren. Ook parkeren in de parkeergarages is meestal gratis op koopzondag, dus mocht je geen plek vinden op straat dan kun je onder andere hier terecht:

  • Parkeergarage Catharinagarage
  • Parkeergarage Amphion

Bij de Woonboulevard en Winkelcentrum De Bongerd zijn ruime parkeerterreinen aanwezig waar je gratis kunt parkeren. Dit maakt het shoppen hier extra aantrekkelijk, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over parkeerkosten of -tijd. Het is een voordeel dat je direct bij de winkels kunt parkeren, waardoor je zware tassen niet ver hoeft te dragen.

Horeca in het centrum

Het centrum van Doetinchem biedt een breed scala aan horeca, perfect voor een pauze tijdens het winkelen of een gezellige afsluiting van je shopdag. De Grutstraat en de Groenmarkt zijn twee hotspots waar je tal van cafés, restaurants en terrassen vindt. Hier kun je genieten van een kop koffie met een stuk gebak, een uitgebreide lunch of een heerlijk diner. Een paar favorieten zijn:

  • Grandcafé de Bank: in dit oude bankgebouw kun je terecht voor een lekkere lunch, borrelplank of diner.
  • LEV foodbar: hier kun je terecht voor allemaal mooie en verfijnde gerechtjes. Je kiest er een paar zodat je van alles een beetje kunt eten!
  • Stretto eten & drinken: bij Stretto kun je terecht voor heerlijk Italiaans eten. Ze bieden zowel pasta’s als pizza’s en salades.

De diversiteit aan horeca maakt het centrum van Doetinchem een fijne plek om even bij te komen en te genieten van lekker eten en drinken.

Andere leuke activiteiten op zondag

Naast winkelen biedt Doetinchem op zondag nog tal van andere leuke activiteiten. De stad heeft een rijke culturele scene, met diverse musea en theaters die zeker een bezoek waard zijn. Het Stadsmuseum Doetinchem geeft je een inkijkje in de geschiedenis van de stad en de regio, terwijl Schouwburg Amphion regelmatig theatervoorstellingen, concerten en andere culturele evenementen organiseert.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de openingstijden van winkels in Doetinchem op koopzondagen?

Op koopzondagen zijn de winkels in Doetinchem geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur. Dit geldt niet alleen voor de binnenstad, maar ook voor de winkels in de rest van de gemeente.

Is er deze zondag een koopzondag in Doetinchem?

Ja, elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Doetinchem.

Waar kan ik gratis parkeren tijdens koopzondag in Doetinchem?

Tijdens koopzondag kun je gratis parkeren op verschillende plekken in Doetinchem. Zo kun je bijvoorbeeld parkeren op het Simonsplein, het Catharina Amaliaplein en het Mark Tennantplantsoen. Zowel in het centrum als in de parkeergarages is er gratis parkeren tijdens koopzondag.

Zijn de winkels in Doetinchem ook open tijdens feestdagen zoals 2e Pinksterdag?

Op feestdagen zoals 2e Pinksterdag zijn de winkels in Doetinchem gesloten. Op normale zondagen zijn de winkels wel geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Tot hoe laat zijn de winkels open tijdens koopavond in Doetinchem?

Op koopavond zijn de winkels in Doetinchem geopend tot 21.00 uur. Koopavond is op donderdag.