Ga naar de inhoud
Koopzondag in Ede

Koopzondag in Ede

Een dagje winkelen in Ede is altijd een goed idee. Hier vind je een compleet overzicht van alles wat je moet weten over koopzondag in Ede. We gaan dieper in op wanneer je terecht kunt voor je shoppingfix, de belangrijkste winkelgebieden, parkeermogelijkheden, horeca en andere leuke activiteiten die je op zondag kunt doen. Lees verder en ontdek hoe je je zondag optimaal kunt besteden in Ede.

Wanneer is er koopzondag in Ede?

In Ede is het standaard elke laatste zondag van de maand koopzondag. De winkels in het centrum zijn dan op die zondag geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. Dit geldt als een advies, winkels mogen zelf weten of ze hieraan meedoen. Maar gelukkig doen de meeste winkels hier wel aan mee, dus als het koopzondag in Ede is, dan zijn de meeste winkels in het centrum open.

Laatste zondag van de maandWinkels geopendOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Supermarkten

Supermarkten mogen daarentegen elke zondag open zijn. De meeste supermarkten zoals de AH en Jumbo zijn dan ook iedere zondag geopend. De openingstijdens zijn wel een stuk korter dan door de week. Meestal zijn ze alleen open tussen 12:00 en 17:00 uur. Houd hier dus rekening mee als je boodschappen gaat doen.

Wanneer is er koopavond in Ede?

Naast de koopzondagen, kun je in Ede ook winkelen in de avonduren tijdens de wekelijkse koopavond. Deze koopavond vindt plaats op vrijdag. Tijdens deze koopavond zijn de winkels in het centrum van Ede doorgaans geopend tot 21:00 uur. Lekker als je nog even de stad in wilt gaan na je werk.

Winkelen in Ede

Ede is een leuke winkelstad met ongeveer 350 winkels. Genoeg aanbod dus, maar ook overzichtelijk en je kunt het centrum makkelijk per voet ontdekken.

Ede centrum

Natuurlijk is het centrum van Ede de hotspot om te winkelen. Hier vind je een aantal belangrijke winkelstraten zoals de Grotestraat, de Maandereind en de Achterdoelen. Omdat er dus zoveel winkels zijn, vind je hier een goede mix tussen winkels van de bekende ketens zoals de Action, New Yorker en H&M. Maar daarnaast vind je er ook leuke lokale boetiekjes en speciaalzaken die je alleen in Ede tegenkomt.

Winkelcentrum de Stadspoort

Aan de rand van Ede, dicht bij de snelweg A12, vind je het winkelcentrum Stadspoort. Dit winkelcentrum is handig voor dagelijkse boodschappen voor buurtbewoners of om te bezoeken wanneer het regent. Het is namelijk een overdekt winkelcentrum en je kunt er ook makkelijk parkeren. Je vindt hier winkels zoals AH en Jumbo, Action en Hema, DA en Bruna. Maar daarnaast vind je er ook n lokale bakker, slager en schoenmaker. Bovendien zijn er ook een aantal eetgelegenheden. Op zondag zijn de winkels van winkelcentrum de Stadspoort gesloten, m.u.v. de supermarkten.

Parkeren in Ede op zondag

Leuk nieuws voor iedereen die op zondag wilt gaat winkelen in Ede, op zondag is parkeren in Ede namelijk gratis! Dit betekent dat je tijdens koopzondag onbezorgd kunt shoppen.

Ook tijdens koopavond is parkeren gratis. Bovendien ben je ook op andere dagen goedkoop uit, zo kost een dagkaart voor parkeren op de parkeerplaatsen van de gemeente slechts 4 euro.

Eten & drinken in het centrum

Als jij ’n dagje gaat winkelen, dan wil je dat vast combineren met ergens een lekker hapje eten of een drankje op het terras. In dat geval zijn er genoeg leuke plekken in het centrum van Ede waarvoor je hier terecht kunt. Een paar van onze favorieten zijn:

Zin in een lekkere lunch? Dan kun je terecht bij Brownies & Downies. Dit mooie concept zorgt er niet alleen voor dat jij heerlijk kan lunchen, maar ook dat mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt in de horeca kunnen werken.

Restaurant Baron van Ede vind je in het centrum. Hier kun je terecht voor de gezellige sfeer en er staan een aantal klassiekers op de kaart die niet zullen tegenvallen!

Wil je liever wat anders? Koreaanse bbq en lekkere sushi vind je bij TapAsia. Ook bij Ganbei kun je terecht voor heerlijke Aziatische gerechten.

Buiten het centrum maar zeker de moeite waard is Brasserie Boscafé Floor. Hier kun je terecht voor een heerlijke lunch of mskaleijk diner. Alle gerechten worden mooi opgemaakt en bij goed weer kun je heerlijk op het terras zitten.

Leuke activiteiten op zondag

Ede ligt op de Veluwe dus dat betekent dat je naast shoppen je ook heerlijk van de natuur kunt genieten. Maak een lange wandeling of huur een fiets bij een van de vele verhuurlocaties. Elk jaargetijde op de Veluwe heeft zo zijn eigen charme, dus je kunt altijd genieten van de pracht die de natuur te bieden heeft.

Wil je liever iets cultureels doen? In het nabijgelegen Otterlo vind je het Kröller-Müller Museum is een aanrader voor kunstliefhebbers. Dit museum, gelegen in het prachtige Nationaal Park De Hoge Veluwe, heeft een indrukwekkende collectie moderne kunst. Bovendien is er ook een mooie beeldentuin.

Op zondagmiddag of zondagavond kun je ook terecht bij de Pathé bioscoop. Hier draaien altijd de nieuwste films, maar worden er daarnaast ook klassiekers vertoond en/of speciale evenementen georganiseerd.

Wil je op een zondag shoppen dat de winkels in Ede niet open zijn? Dan kun je ook naar de nabijgelegen grotere plaatsen zoals Nijmegen en Amersfoort waar de winkels elke zondag open zijn.

Hou jij van shoppen? Dan is Ede een leuke stad om te bezoeken tijdens koopzondag. Je vindt hier niet alleen een overvloed aan leuke winkels, maar kunt er ook terecht voor een lekker hapje eten. Bovendien ben je zo in de natuur van de Veluwe. Kortom, je vind er voor ieder wat wils en je hebt gegarandeerd een leuke zondag uit!