Ga naar de inhoud
Koopzondag in Nijmegen

Koopzondag in Nijmegen

Wist je dat Nijmegen de oudste stad van Nederland is? Daarnaast is Nijmegen ook een fijne stad om te winkelen tijdens koopzondag! Niet alleen kun je terecht in het historische centrum van de stad, er is daarnaast ook nog winkelcentrum Dukenburg en de Molenpoort Passage. Benieuwd waar je goed kunt parkeren of een lekker hapje kunt eten? Lees dan snel verder!

Wanneer is er koopzondag in Nijmegen?

Elke zondag is er koopzondag in Nijmegen! Dat betekent dat de meeste winkels iedere zondag geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur. Zo kun je dus zeven dagen per week heerlijk winkelen in het centrum van Nijmegen.

Wanneer is er koopavond in Nijmegen?

Naast koopzondagen biedt Nijmegen ook koopavonden aan. Iedere donderdagavond is het koopavond in Nijmegen. De winkels zijn dan langer geopend, meestal tot 21:00 uur. Naast de koopzondag in Nijmegen kun je dus ook op de koopavond terecht voor wat extra winkelplezier. Leuk om te combineren met een gezellig uiteten, de bioscoop of een avondje op stap!

Winkelen op zondag

Wist je dat er in Nijmegen meer dan 400 winkels zijn? Naast de winkels van bijna alle bekende ketens, vind je in Nijmegen ook tal van unieke winkels en kun je er terecht voor al je dagelijkse boodschappen en dat ene unieke cadeau dat je voor iemand anders of misschien wel jezelf wilt kopen!

Winkelen in het centrum van Nijmegen

Het centrum van Nijmegen is een levendig gebied vol met winkels, restaurants en cafés. De belangrijkste winkelstraten in Nijmegen zijn de Marikenstraat, de Broerstraat en de Ziekerstraat. De Marikenstraat is een leuke half overdekte straat waar je een mix van winkels vindt. Je kunt hier vooral terecht voor mode, accessoires en diverse lifestyle producten. Ook de Broerstraat biedt een mix van bekendere merken en kleinere winkels, van kleding tot elektronica. De Ziekerstraat is een wat rustigere straat, vol met leuke winkeltjes die het bezoeken waard zijn.

In het centrum van Nijmegen vind je een groot aantal bekende winkels. Ben je op zoek naar nieuwe kleding? Dan kun je onder ander terecht bij H&M, Zara en Primark, maar ook lokale boetiekjes met een uniek aanbod. Klaar met winkelen of even uitrusten? Ook dan zijn er genoeg gelegenheden in het centrum van Nijmegen.

De Molenpoort in Nijmegen

Direct grenzend aan het centrum vind je de Molenpoort. Dit overdekte winkelcentrum heeft een mix van bekende ketens en lokale winkels. Je vindt hier een dertigtal winkels waar je terecht kunt voor mode, beautyproducten en diverse andere artikelen. De Molenpoort vind je aan de rand van het centrum en je kunt parkeren op het parkeerdek bovenop het dak (320 plekken). Net als in het centrum in De Molenpoort iedere zondag geopend.

Winkelcentrum Dukenburg

Het winkelcentrum Dukenburg vind je in de wijk Zwanenveld in Nijmegen. Het is een overdekt winkelcentrum en met meer dan 70 winkels een van de grootste in de regio. Je vindt hier populaire winkels zoals de Action. Etos en Hema. Maar je kunt er ook terecht bij de lokale bakker, slager en groenteboer. En heb je honger na het shoppen? Dan zijn er een aantal eetgelegenheden.

Iedere eerste zondag van de maand is het koopzondag in Dukenburg. De winkels zijn dan op zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Parkeren in Nijmegen

Parkeren in Nijmegen is goed geregeld, zowel in het centrum als bij de winkelcentrums. In het stadscentrum zijn er meerdere parkeergarages. Parkeren wordt net zoals in de rest van Nederland steeds duurder. Nijmegen heeft echter wel een zeer voordelig avond/nachttarief om te parkeren. Onderstaande garages zijn centraal gelegen, waardoor je snel en gemakkelijk toegang hebt tot de belangrijkste winkelstraten en bezienswaardigheden.

  • Kelfkensbos: centraal gelegen om je winkeldagje te beginnen.
  • Molenpoort: ook handig om te parkeren als je de binnenstad in gaat.
  • Plein 1944: groot plein het centrum van Nijmegen met daaronder een parkeergarage.
  • Parkeergarage Mariënburg: parkeren in het hartje van de stad (300 plekken)

Daarnaast zijn er ook diverse parkeerterreinen en parkeergarages net buiten het centrum, waar je de auto kunt parkeren en met het openbaar vervoer of een korte wandeling het centrum kunt bereiken.

  • Parkeergarage Keizer Karel
  • Parkeergarage de Kroon

Ook op koopzondag geldt er betaald parkeren in Nijmegen centrum en bovenstaande parkeergarages.

Parkeren in Nijmegen is gratis op: Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Horeca in het centrum

Nijmegen is ook een echte horeca stad. Je vindt hier een groot aanbod van café’s en restuarants en vooral heel veel gezelligheid. Met name De Grote Markt en de Waalkade zijn populaire plekken waar je tal van restaurants, cafés en bars vindt.

De Grote Markt is zoals de naam al aangeeft een fijne centrale plek in Nijmegen. Hier kun je terecht voor een kop koffie, een hapje eten of een avondje aan de bar. Bovendien worden in het weekend op De Grote Markt vaak extra evenementen georganiseerd. De Waalkade biedt een prachtig uitzicht over de Waal en is een geweldige plek om te ontspannen met een drankje terwijl je geniet van het uitzicht op de rivier. De Lange Hezelstraat, een van de oudste straten van Nijmegen, is ook een aanrader met zijn charmante cafés en gezellige sfeer. Hier kun je terecht voor een kop koffie met een lekker gebakje of een uitgebreide brunch.

Activiteiten op zondag

Naast winkelen zijn er op zondag in Nijmegen tal van andere activiteiten te ondernemen. Zo kun je een middagje shoppen combineren met een bezoek aan het Valkhof Museum. Dit museum biedt een combinatie van historie, archelogie en kunst. De focus ligt hierbij op Nijmegen en omstreken. Momenteel huisvest het museum op een kleinere locatie, meer hierover lees je hier.

De Grote Markt in Nijmegen staat ook erom bekend dat er regelmatig evenementen georganiseerd worden. Op het plein is er elke zondag een markt waar je terecht kunt voor lokale producten en de gezelligheid. Daarnaast vind je er vaak muziekoptredens, theatervoorstellingen en andere culturele evenementen.

Natuurlijk staat Nijmegen ook bekend om de Nijmeegse 4 Daagse en bijbehorende feesten. Dit jaar vindt het evenement plaats van dinsdag 16 tot en met vrijdag 19 juli.

Ook kun je een bezoekje brengen aan kleinere plaatsen rondom Nijmegen. Denk hierbij aan het mooie Wijchen met bijbehorend kasteel!

Kortom, koopzondag in Nijmegen is een leuk moment om de stad te verkennen. Je kunt zowel in het centrum als in de twee winkelcentra terecht. Let er wel op dat je ook op zondag moet betalen voor het parkeren. Naast winkelen is er een breed scala aan activiteiten, van cultuur en geschiedenis tot natuur en ontspanning. Nijmegen heeft voor iedereen wat te bieden, vooral op zondag.