Ga naar de inhoud
Koopzondag in Wijchen

Koopzondag in Wijchen

Wijchen is een middelgrote plaats in Gelderland. Een leuke plek om een zondag te winkelen als je bijvoorbeeld geen zin hebt in de drukte van Nijmegen. Lees hier alles over koopzondag in Wijchen, de data en openingstijden, de winkels, de horeca en het parken. Kortom, alles wat je wilt weten voor een leuk dagje uit!

Wanneer is er koopzondag in Wijchen?

De winkels in Wijchen mogen elke zondag open zijn. Een aantal winkels hebben dus ook elke zondag koopzondag. Dit geldt echter niet voor alle winkels. Daarom zijn er een aantal data waarop algemene koopzondag georganiseerd worden. Dan zijn (bijna) alle winkels in het centrum van Wijchen op de zondag geopend. Vaak is er dan een ook een leuk thema met extra activiteiten. De winkels zijn dan op koopzondag van 13:00 tot 17:00 uur geopend.

De andere zondagen zijn met name de grotere winkels geopend. Denk hierbij aan Action, Kruidvat, Hema en Douglas. Ook lokale winkels zoals Nero menswear en Menify zijn elke zondag geopend.

DatumKoopzondagOpmerking
30-6-2024Winkels geopendMAF – Music, Art en Fun
29-9-2024Winkels geopendWijchen staat stil!
27-10-2024Winkels geopendFashion Koopzondag
24-11-2024Winkels geopendSint koopzondag
14-12-2024Winkels geopendWinters Wijchen
22-12-2024Winkels geopendKerst koopzondag
29-12-2024Winkels geopendOud & Nieuw koopzondag

Wanneer is er koopavond in Wijchen?

De koopavond in Wijchen is elke vrijdag, waarbij de meeste winkels tot 20:00 of zelfs 21:00 uur geopend zijn. Je kun dan nog even een paar uurtjes extra winkelen, handig voor wanneer je overdag geen tijd hebt!

Winkelen in Wijchen

In Wijchen kun je net zoals in andere plaatsen in Gelderland met name terecht in het centrum van de stad. Daarnaast zijn er nog een aantal winkelcentra waar je ook fijn kunt winkelen op zondag.

Centrum

Wijchen heeft een mooie oude stadskern. In het midden hiervan vindt De Markt als centrale punt. Rondom de Markt vind je vooral gezellige horeca gelegenheden. Bovendien vindt hier elke donderdag de wekelijkse warenmarkt plaats.

Vanuit de Markt loop je zo de Touwslagersbaan op. Dit is de centrale winkelstraat. Hier vindt je vooral veel kledingwinkels, maar daarnaast ook andere winkels zoals drogisterijen en levensmiddelen. Het is een breed aanbod van de bekende winkelketens en de unieke lokale winkels. Een aftakking van de Touwslagersbaan is de Vlaskam, hier vind je nog meer leuke winkels die zeker het bezoeken waard zijn!

Woonboulevard Wijchen

Heb je iets voor in huis nodig? Bij Woonboulevard Wijchen zijn de winkels elke zondag open van 12:00 tot 17:00 uur. Dit betekent dat je bij 35 winkels terecht kunt om lekker te shoppen op het gebied van interieur. Van badkamer tot aan keuken en van nieuwe bank tot aan nieuw bed. Je vindt het op deze handige woonboulevard!

Zuiderpoort

Winkelcentrum Zuiderpoort is een winkelcentrum in Wijchen-Zuid. Hier komt met name de lokale bevolking naar toe voor de dagelijkse boodschappen. Je vindt er dan ook veel handige winkels zoals een supermarkt, bakker en vishandel. Maar ook een kapper, slijterij en nog veel meer vind je in Zuiderpoort. De meeste winkels in winkelcentrum Zuiderpoort zijn op zondag gesloten. Wel kun je op zondag terecht bij de supermarkt. Je kunt hier bovendien gratis parkeren op bijgelegen parkeerplaats.

Parkeren in Wijchen

Goed nieuws: parkeren in van Wijchen is gratis. En dat betekent dat je ook op zondag gratis kunt parkeren in het centrum van Wijchen. Hiervoor moet je wel de blauwe schijf gebruiken. Er zijn een flink aantal blauwe zones in het centrum en hier kun je tot 2 uur gratis parkeren (soms maar 1 uur). Houd er dus wel rekening mee dat er een beperking op de tijd zit.

Daarnaast zijn er ook twee parkeergarages in Wijchen: Station en Oostflank. Met name de parkeergarage bij het Station is handig voor een dagje winkelen. Je loopt vanuit hier namelijk zo de stad in. Bovendien kun je hier ook je auto parkeren als je met de trein in een andere stad wilt gaan winkelen. Ze kun je makkelijk vanuit hier naar Nijmegen, Arnhem of Den Bosch.

Horeca in het centrum

Het centrum van Wijchen biedt een scala aan horecagelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Deze vind je met name rondom de Markt. De meeste gelegenheden hebben een terras op de Markt waar je in de zomer terecht kunt voor een lekker drankje en om voorbijgangers te bekijken. Ook het Marktpad, de Kasteellaan en de Spoorstraat bieden een divers aanbod zodat je altijd wel ergens een plekje vind en lekker kunt eten!

Leuke activiteiten op zondag

Zin om na het winkelen in Wijchen ook nog wat anders te doen? Dan is een bezoek aan Kasteel Wijchen is een absolute aanrader! Je vindt het kasteel direct aan de rand van het centrum, dus je kunt er makkelijk naar toe lopen. Behalve dat je daar de tuin kunt lopen en het kasteel van de buitenkant kunt aanschouwen, kun je ook naar binnen en is het een museum! Hier vind je verschillende tentoonstellingen over de lokale geschiedenis en bovendien is het ook leuk voor kinderen!

Ga hier naar Museum Kasteel Wijchen.

Een andere optie is om naar Thermen Berendock te gaan. Hier kun je terecht voor een middagje of avond ontspannen. Bezoek de verschillende sauna’s, baden en neem deel aan een van de verschillende opgietingen of rituelen.

Kortom, Wijchen is een leuke stad voor een zondagje winkelen. Minder druk dan bijvoorbeeld Nijmegen, maar met nog steeds een ruim aanbod van bekende ketens en lokale winkeliers. Bovendien zijn er speciale koopzondagen in Wijchen waarbij alle winkels in het centrum open zijn en die gecombineerd worden met leuke activiteiten. Als laatste kun je elke zondag terecht op de Woonboulevard en is er altijd gratis parkeren!