Ga naar de inhoud
Koopzondag in Zevenaar

Koopzondag in Zevenaar

Zevenaar is met ongeveer 27.000 inwoners een middelgrote gemeente in Gelderland. Hier vind je een charmant centrum waar je heerlijk een dagje kunt winkelen. Na Nijmegen en Arnhem is dit een van de grootste winkelsteden in de regio. Ook zijn er nog genoeg andere mogelijkheden om te doen in Zevenaar. Op deze pagina vindt je alles over winkelen in Zevenaar op zondag, parkeren en wat er nog meer te doen is!

Wanneer is er koopzondag in Zevenaar?

In Zevenaar zijn de winkels elke eerste zondag van de maand open. Je kunt dan bij de meeste winkels in het centrum tussen 12:00 en 17:00 uur terecht voor een middagje gezellig shoppen.

Koopzondag 2024Winkels openEvenement
Zondag 2 juni 202412:00 tot 17:00 uurStraattheather
Zondag 7 juli12:00 tot 17:00 uur
Zondag 4 augustus12:00 tot 17:00 uur
Zondag 1 september12:00 tot 17:00 uur
Zondag 6 oktober 12:00 tot 17:00 uur
Zondag 3 november12:00 tot 17:00 uur
Zondag 1 december12:00 tot 17:00 uurSinterklaas koopzondag
Zondag 15 december12:00 tot 17:00 uurWintermarkt
Zondag 22 december 202412:00 tot 17:00 uurKerst koopzondag

Wanneer is er koopavond in Zevenaar?

Op donderdagavond is het koopavond in Zevenaar. Dat betekent dat de meeste winkels dan tot 20:00 uur geopend zijn. Enkele zelfs tot 21:00 uur. Dus dan heb je extra tijd om winkels zoals de Hema en het Kruidvat of OPEN32 en het Jeanscentre te bezoeken.

Winkelen in Zevenaar

Het centrum

De waarschijnlijk belangrijkste straat om te winkelen in Zevenaar is de Marktstraat die loopt paralel aan De Markt. Hier vind je winkels zoals MS Mode, Huijsen Juweliers en ICI Paris. De Marktstraat gaat over in de Grietsestraat en hier kun je net zoals ook in de Didamsestraat goed winkelen.

De Masiusplein is het hart van het winkelgebied, waar je ook regelmatig markten en evenementen kunt vinden.

Parkeren in Zevenaar: Centrum en winkelcentrums

Parkeren in Zevenaar is goed geregeld, zowel in het centrum als bij de winkelcentrums. Hier is een overzicht van de belangrijkste parkeergarages:

  • Parkeergarage Masiusplein: Deze parkeergarage ligt centraal en biedt directe toegang tot het belangrijkste winkelgebied. Ideaal voor een dagje shoppen zonder dat je ver hoeft te lopen.
  • Parkeergarage Griethse Poort: Gelegen bij het gelijknamige winkelcentrum, biedt deze parkeergarage voldoende ruimte en is het een handige optie voor wie hier zijn boodschappen doet.
  • Parkeergarage Hanzehof: Deze garage ligt bij het winkelcentrum Hanzehof en biedt gemakkelijke toegang tot de winkels en horecagelegenheden daar.

Daarnaast zijn er ook diverse parkeerterreinen in en rond het centrum waar je gemakkelijk je auto kunt parkeren voor een kort of langer bezoek aan de stad.

Horeca in het centrum van Zevenaar

Het centrum van Zevenaar heeft een breed aanbod aan horecagelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Aan het Masiusplein vind je diverse cafés en restaurants met terrassen waar je bij mooi weer heerlijk buiten kunt zitten. Hier kun je terecht voor alles van een snelle lunch tot een uitgebreid diner. Echt lekkere koffie drink je bij Crème Passionnelle aan de Didamsestraat.

Hetzelfde geldt voor De Markt. Hier vind je in een paar prachtige oude gebouwen een aantal restaurants en bars. Zo zit hier bijvoorbeeld De Revolutie. Hier kun je terecht voor een heerlijk hapje eten in Latijns Amerikaanse sferen. Het interieur is uniek en de kaart is eenvoudig, maar lekker. Ook vind je op De Markt, net zoals in Ede, een Brownies & Downies.

Wat te doen in Zevenaar?

Naast winkelen zijn er in Zevenaar ook diverse andere activiteiten die je op zondag kunt ondernemen.

Wil je meer weten over Zevenaar en haar geschiedenis? Dan kun je een bezoek brengen aan het Liemers Museum. Hier leer je door middel van verschillende vaste en wisselende tentoonstellingen over de geschiedenis van de streek De Liemers. Leuk voor iedereen die uit de regio komt en voor wanneer je geïnteresseerd bent in de Nederlandse historie. Lees hier meer.

Een heel ander soort activiteit in Zevenaar is de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan Buffelboerderij Arns. Ook hier kun je vanalles leren, maar dan over de waterbuffel. Bovendien verkopen ze in hun winkel verschillende producten van deze dieren.

Een bezoek aan het Filmhuis Zevenaar is bijvoorbeeld een leuke optie voor filmliefhebbers. Je kunt hier terecht om het recente filmaanbod te bekijken, maar vaak worden er ook arthouse films of klassiekers vertoond. Bovendien kun je er gratis parkeren.

Kortom, heb jij zin in een zondag winkelen? Dan is een bezoek aan Zevenaar meer dan de moeite waard. Zevenaar is wel een stad, maar geen grote waardoor er voldoende aanbod is, maar het winkelen toch overzichtelijk blijft. Daarnaast kun je er met name op de Markt heerlijk neerstrijken voor een hapje en een drankje. Of je kiest voor een van de andere activiteiten die deze stad je te bieden heeft!