Ga naar de inhoud
Koopzondag Limburg

Koopzondag in Limburg

Als je een wilt gaan shoppen op een koopzondag dan is Limburg een goede provincie! Limburg staat bekend om haar gastvrijheid, gezelligheid en bourgondische levensstijl. Na een dagje winkelen kun je dan ook vaak terecht voor een heerlijk pilsje of diner.

Tijdens de koopzondagen in Limburg geniet je niet alleen van het diverse winkelaanbod, maar bijna alle plaatsen hebben ook een rijke historische architectuur. Winkelen in Limburg is een ervaring die charme combineert met een divers aanbod aan winkels. Hieronder enkele van de beste plaatsen om te winkelen in deze unieke provincie.

Maastricht: het winkelhart van Limburg

De meest populaire koopzondag in Limburg vind je in Maastricht. Niet alleen omdat Maastricht de hoofdstad van de provincie is en ook de grootste stad, maar ook door het diverse winkelaanbod. Naast alle standaard winkel vind je hier vanalles: van luxe designerwinkels in de Stokstraat tot de hippe boetieks in het trendy Wyck. Voor liefhebbers van kunst en antiek is het Jekerkwartier een must-visit. Bovendien kun je er tijdens de koopzondag ook terecht voor een heerlijke kop koffie en Limburgse vlaai of diner.

Bekijk hier de koopzondag in Maastricht

Roermond: Designer Outlet en historische binnenstad

Wil je dubbel genieten tijdens de koopzondag in Limburg? Kies dan voor Roermond! Hier kun je namelijk zowel winkelen in de historische binnenstand als naar het bekende Designer Outlet Center. Dit is een van de grootste outlets van Europa en hier vind je meer dan 200 winkels met fikse kortingen. Een mooie combinatie dus en voor elke shopliefhebber is er wel wat te vinden!

Lees hier alles over koopzondag in Roermond centrum en het Outlet Center.

Venlo: veelzijdig en grenzeloos winkelen

In Venlo vermengen de invloeden van de nabijgelegen Duitse grens zich met de Limburgse cultuur. De Maasboulevard biedt een mooie combinatie van winkels en horeca met uitzicht op de rivier de Maas. Het centrum van Venlo is compact en biedt een gevarieerd winkelaanbod, van lokale speciaalzaken tot bekende ketens. Bovendien zijn de wekelijkse markten, zoals de markt op de Nolensplein, populair bij zowel lokale bewoners als bezoekers.

Lees hier alles over koopzondagen in Venlo.

Sittard: Authentiek winkelen

Sittard biedt met zijn historische markt en karakteristieke straten een gezellige winkelervaring. In Sittard concentreert het winkelen zich rond de Markt en de Limbrichterstraat, waar je een combinatie van lokale boetieks en nationale merken vindt.

Bekijk hier koopzondag in Sittard

Heerlen: Modern en artistiek

Heerlen staat bekend om zijn moderne architectuur en levendige kunstscene. De stad transformeert voortdurend en dat zie je terug in het winkelaanbod. Het Corio Center en de Promenade zijn het kloppende hart van het winkelgebied, waar zowel grote ketens als unieke lokale winkels te vinden zijn. Heerlen is ook een broeinest voor creatieve ondernemers, wat resulteert in bijzondere conceptstores en pop-upwinkels.

Overzicht koopzondagen in Limburg

Wil jij een koopzondag in Limburg doorbrengen? Dan zijn er zat mogelijkheden! Bekijk hieronder de uitgebreide lijst van plaatsen met koopzondagen!

  • Echt
  • Venray
  • Stein
  • Brunssum
  • Panningen
  • Nederweert
  • Beek