Ga naar de inhoud
Koopzondag Kerkrade

Koopzondag in Kerkrade

Kerkrade is misschien een wat minder bekende plek in Limburg. Je kunt hier echter ook leuk shoppen op koopzondag. Bovendien kun je het combineren met een aantal andere leuke activiteiten zoals GaiaZoo of Abdij Rolduc. Lees hier alles over koopzondag in Kerkrade.

Alle koopzondagen in Kerkrade 2024

Koopzondag in Kerkrade vindt plaatst op de laatste zondag van de maand. Soms kan dat anders uitpakken, bijvoorbeeld omdat er een nationale feestdag of plaatselijk evenement is. De openingstijden op koopzondag in Kerkrade zijn meestal tussen 12.00 en 1700 uur.

Laatste zondag van de maandWinkels geopendOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Euregioparade

Op zondag 30 juni 2024 vind er Euregioparade plaats in Kerkrade Centrum. Dit valt samen met de laatste zondag van de maand en tijdens de Euregioparade zijn dus ook alle winkels in het centrum geopend.

Koopavond in Kerkrade

Officieel vind koopavond in Kerkrade op de donderdag plaats. Echter steeds minder winkels doen hier aan mee en de meeste houden dan ook die avond hun deuren helaas gesloten.

Winkelen in Kerkrade

Kerkrade kent verschillende winkelgebieden die zeker een bezoek waard zijn.

Centrum

De belangrijkste plek om lekker te shoppen is in het centrum van Kerkrade. Je vindt hier een breed assortiment aan winkels, van kledingzaken tot boekhandels en drogisterijen.

Het overdekte winkelcentrum ‘Carboonplein’ is bijzonder populair vanwege zijn diversiteit aan winkels en centrale ligging.

Carboonplein

Een andere plek waar je een aantal winkels bij elkaar vindt is op het Carboonplein. Hier vind je onder andere de Blokker en de Primera. Deze winkels zijn meestal gesloten op de zondag. Ook vind je er een grote Jumbo, deze is op alle dagen van de week geopend. Carboonplein is vooral handig voor als je er in de buurt woont.

Rodaboulevard

Een andere optie is om naar de Rodaboulevard in Kerkrade te gaan. Deze ligt bij het stadium van Roda JC. Er is een breed scala aan winkels, voornamelijk gericht op elektronica, huishoudelijke artikelen en meubels. Voor sportuitrusting kun je onder andere terecht bij de Decathlon en Jumbo Golfwereld. Beide winkels zijn iedere zondag geopend. En wil je er helemaal een dagje uit van maken, dan kun je hier ook nog terecht voor glow golf, laser gaming of indoor trampoline jumping.

De Rodaboulevard is makkelijk te bereiken met de auto en parkeren is gratis en voor de deur! Moe van het shoppen? Dan kun je er ook een hapje eten bij Bufkes of BurgerKing.

Parkeren in Kerkrade

Kerkrade is een van de wijze steden in Nederland waar parkeren in het centrum tijdens koopzondag gratis is. Bovendien is het relatief eenvoudig om een parkeerplek te vinden in het centrum. Ook doordeweeks is het eerste uur parkeren gratis.

Bij het Carboonplein heb je een aaneengrenzende parkeerplaats. Hier kun je makkelijk je auto kwijt en je kunt er de eerste twee uur gratis parkeren.

Horeca in Kerkrade

Na het winkelen biedt Kerkrade diverse horecagelegenheden om even uit te rusten. Van gezellige cafés tot luxe restaurants, er is voor elk wat wils.

  • Grand café Jules: een populaire plek op de markt van Kerkrade. Lekker om een biertje te drinken met borrelplank.
  • Ristorante Guiseppe: ook op de markt in Kerkrade, lekker voor een pizaa of pasta.
  • Dé Wieëtsjaf: een gezellig eetcafé waar je terecht kunt voor een hapje eten of uitgebreide bierkaart.

Meer leuke dingen om te doen

Naast winkelen heeft Kerkrade veel meer te bieden. Hier zijn enkele aanraders voor een dagje uit:

  • GaiaZOO: Een van de mooiste dierentuinen van Nederland. Ideaal voor een dagje uit met de familie. Afhankelijk van het seizoen is de dierentuin op zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 of 18.00 uur.
  • Discovery Center Continium: Dit interactieve museum is perfect voor nieuwsgierige geesten van alle leeftijden, waar je kunt leren over wetenschap en technologie.
  • Rolduc Abdij: Bezoek deze historische abdij voor een unieke kijk in het verleden van Kerkrade. Leuk om lekker te brunchen in de brasserie en ook overnachten is mogelijk!

Kortom, naar de koopzondag in Kerkrade gaan staat garant voor een gezellige middag. Zeker als het combineert met een terrasje op de markt of de dierentuin of het museum. Er is genoeg te doen voor zowel jong als oud!