Ga naar de inhoud
Koopzondag Sittard

Koopzondag in Sittard

Op zoek naar een leuk dagje uit op zondag? Sittard is dan zeker een bezoek waard. Met zijn knusse historische binnenstad en gevarieerde winkelaanbod is een koopzondag in Sittard altijd gezellig. Bovendien kun je terecht op de Markt voor een gezellig drankje of lekker hapje eten. Hier vind je alle info die je nodig hebt, van winkeltijden tot de beste koffieplekjes.

Datums van koopzondagen in Sittard

Koopzondag in Sittard vindt normaal gesproken plaats iedere laatste zondag van de maand. Op koopzondag zijn de meeste winkels geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Rond de feestdagen kan dit afwijken, dus het is handig om dit vooraf even te checken.

Laatste zondag van de maandWinkels geopendOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Pinksteren

Dit jaar valt Pinksteren op 19 en 20 mei 2024. De openingstijden van de winkels tijdens Pinksteren zijn afwijkend. Eerste pinksterdag mogen in Sittard alleen supermarkten open zijn, zij hebben dan meestal kortere openingstijden dan normaal maar het verschil per supermarkt. Andere winkels zijn op eerste pinksterdag sowieso gesloten. Ook Tweede Pinksterdag wordt gezien als een zondag. Op Tweede Pinksterdag mogen alle winkels open zijn, echter de meeste winkels in Sittard centrum zullen dan alsnog gesloten zijn. Een klein aantal winkels zoals bijvoorbeeld de bouwmarkten zijn tijdens Pinksteren geopend.

Winkelen in Sittard

Sittard mag dan wel niet de grootte van Maastricht hebben, maar er zijn genoeg leuke spots om te ontdekken:

Binnenstad

Het leukste is om te winkelen in de centrum van Sittard. Het is een eeuwenoude binnenstad met veel historie. Zo zijn er een aantal mooie kerken en een basiliek in het centrum te vinden. Ook een flink aantal winkels zijn gevestigd in mooie oude panden. De belangrijkste straten om te winkelen zijn de Limbrichterstraat, de Steenweg, de Voorstraat en de Paardenstraat.

Je vindt hier naast de grotere ketens zoals Vero Moda, Ici Paris en Xenos. Daarnaast vind je er lokale ketens zoals Durlinger schoenen en Berden. Ook is er een breed aanbod aan unieke boetiekjes en speciaalzaken.

Retailpark Sittard Geleen

Het Retailpark Sittard Geleen heeft elke zondag koopzondag. Het vroegere Gardenz is namelijk zeven dagen per week geopend. Dit geldt trouwens niet voor elke winkel, een aantal zijn op zondag gesloten. Kijk dus even bij de desbetreffende winkel of deze ook daadwerkelijk geopend is op zondag. Tijdens de koopzondag bij Retailpark Sittard-Geleen zijn de meeste winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Je vindt hier met name winkels voor in en om je huis.

Koopavond

In Sittard is op donderdag koopavond. Tijdens de koopavond in Sittard zijn de meeste winkels tot 20.00 uur geopend. De koopavond wordt meestal niet zo druk bezocht, een moment dus om even lekker rustig te kunnen shoppen.

Parkeren in Sittard

Parkeren in Sittard is relatief eenvoudig, ook op koopzondag, al is het bijna overal wel betaald parkeren.

  • Tempelplein: het Tempelplein is een grote parkeerplaats en vanaf hier kun je zo het centrum inlopen. 
  • Parkeergarage ABC-complex: Midden in het centrum, ideaal voor een bezoek aan de winkelstraten.
  • Parkeerterrein Walramstraat: Een goedkopere optie iets buiten het centrum.
  • Parkeerplaats Odasingel: Ook dichtbij het centrum en goed te betalen.

Horeca

Voor de leukste restaurantjes en het beste uitzicht strijk je neer op de Markt in Sittard. Hier vind je diverse leuke plekken zoals:

  • Kaffee de Gats: Bekend om zijn gezellige sfeer en uitgebreide bierkaart.
  • Café Schtad Zitterd: gezellig café om een drankje te drinken en te genieten van iedereen die voorbij loopt.
  • Eetcafé de Buren: voor een lekkere daghap
  • Restaurant Meds: net iets sjieker

Iedere laatste zondag van de maand verandert Sittard in een bruisende winkelstad. Met de gezellige winkelstraten, voldoende parkeermogelijkheden, en leuke horecagelegenheden is het de perfecte bestemming voor een ontspannen shopdag. Of je nu komt voor de grote ketens of de unieke lokale winkels, Sittard biedt voor ieder wat wils. Zorg ervoor dat je de dag afsluit met een bezoek aan een van de vele cafés of restaurants. Geniet van je koopzondag in Sittard!