Ga naar de inhoud
Koopzondag Valkenburg

Koopzondag in Valkenburg

Valkenburg is niet een van de grootste plaatsen in Limburg, maar wel een van de leukste en meest toeristische! Het winkelaanbod iis er niet heel erg groot. Echter omdat je er verschillende activiteiten kunt doen en omdat je er heerlijk op het terras kunt zitten, is een koopzondag in Valkenburg een leuk dagje uit!

Wanneer is er koopzondag?

In Valkenburg is iedere zondag koopzondag. De meeste winkels zijn dan van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Check echter even of er geen speciale evenementen zijn, in dat geval kunnen de openingstijden namelijk afwijken.

Toeristenseizoen

Het toeristenseizoen in Valkenburg piekt vooral in de zomermaanden en rond de kerstperiode. Tijdens de kerstperiode is er namelijk een grote kerstmarkt in de Fluweelgrotten. Deze periodes zijn zeer levendig en bieden volop activiteiten en evenementen. Maar het is dan ook heel erg druk, ook tijdens de koopzondag. Houd hier dus rekening mee in het plannen van je uitje!

Wanneer is er koopavond?

De koopavond in Valkenburg is op vrijdag. De winkel in het centrum zijn dan meestal open tot 21:00 uur. Dit biedt een perfecte gelegenheid om na werk te shoppen of de avond te beginnen met wat winkelplezier.

Winkels en Winkelcentra

Ondanks Valkenburg maar een klein centrum heeft om te shoppen, vind je hier wel een charmante mix van lokale boetiekjes en de grotere ketens. Het centrum van Valkenburg is compact en alles is gemakkelijk te voet bereikbaar. Je vindt er diverse kledingwinkels, souvenirshops, en speciaalzaken. De sfeervolle straatjes zoals de Grotestraat Centrum en de Dr. Erensstraat bieden een leuke middag shoppen tijdens koopzondag.

Wil jij de sfeer van Valkenburg, maar net een maatje groter? Kijk dan ook eens naar Maastricht.

Parkeren in Valkenburg

Tijdens koopzondag geldt er in Valkenburg betaald parken. Bovendien kan parkeren in Valkenburg vooral in het toeristenseizoen wat uitdagend zijn. Gelukkig zijn er verschillende parkeerplaatsen rondom het centrum. De meest bekende zijn:

  • Parkeergarage ’t Centrum
  • Parkeerplaats Geulpark
  • Parkeerplaats Odapark

Deze locaties zijn betaald, maar je kunt

Horeca in Valkenburg

Valkenburg is rijk aan gezellige cafés, terrassen en restaurants. Van snelle snacks tot uitgebreide diners, er is voor elk wat wils. Populaire plekken zijn onder andere:

  • Gasterij Koningswinkelhof: hun terras is in 2021 gekozen tot ‘Het terras van Limburg’. Een echte aanrader dus!
  • Restaurant Da Pio: heerlijk Italiaans restaurant waar je niet alleen lekker Italiaans kunt eten, maar waar ook de Italiaanse sfeer overheerst.
  • Restaurant Aan de Linde: staat bekend om heerlijke lokale en Franse gerechten.
  • Brasserie America: heerlijk terras in het midden van het centrum.

Leukste dingen om te doen

Kasteelruïne & Fluweelgrot

Eigenlijk kun je Valkenburg niet bezoeken zonder een bezoekje te brengen aan de Kasteelruïne met bijbehorende Fluweelgrot. Deze historische plek biedt zowel een blik op het verleden als prachtige uitzichten over de stad. In de grot kun je ook rondleiding krijgen, waarbij je meer leert over de rijke geschiedenis van Valkenburg.

Thermae 2000

Wil je je dagje shoppen combineren met wat extra ontspanning? Thermae 2000 is dan de perfecte plek! Dit spa- en wellnesscentrum is gelegen op de top van de Cauberg en biedt thermale baden, sauna’s en wellnessbehandelingen.

Kabelbaan en rodelbaan

Of ben je liever op zoek naar wat meer uitdaging? In dat geval kun je de kabelbaan en/of rodelbaan uitproberen! De kabelbaan brengt je naar de Wilhelminatoren. Hier vind je ook een spannende rodelbaan.

Koopzondagen en koopavonden in Valkenburg bieden extra tijd om te genieten van winkelen in dit pittoreske stadje. Met een verscheidenheid aan winkels, handige parkeerplaatsen en een levendige horeca is Valkenburg een geweldige bestemming voor een dagje uit