Ga naar de inhoud
Koopzondag Venlo

Koopzondag in Venlo

Koopzondag in Venlo is de perfecte gelegenheid om te genieten van zowel winkelen als cultuur. De diversiteit aan winkels, van grote ketens op de Maasboulevard tot de unieke boetieks in de Lomstraat, biedt voor ieder wat wils. Met voldoende parkeergelegenheid en een uitgebreid aanbod aan horeca is een dagje uit in Venlo zeker de moeite waard. Venlo was niet voor niets de Beste Binnenstad van 2013 tot en met 2015. Lees hier alles over koopzondag in Venlo!

Datums van koopzondagen in Venlo

Koopzondag in Venlo vindt normaal gesproken plaats iedere laatste zondag van de maand. Op koopzondag zijn de meeste winkels geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Let er wel op dat dit rondom feestdagen en plaatselijke evenementen kan afwijken, check dan even of de winkels open zijn of toch gesloten.

Laatste zondag van de maandWinkels openOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Tip! Venlo is ook geliefd bij Duitsers. Op dagen dat er in Duitsland een vrije dag is en de winkels gesloten zijn, maar in Nederland de winkels niet gesloten zijn, kan het heel erg druk worden in Venlo. Misschien kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor Sittard of het noordelijker gelegen Venray.

Zijn de winkels in Venlo open met Pinksteren?

Eerste Pinksterdag valt dit jaar op zondag 19 mei. Op Eerste Pinksterdag zijn de winkels in het centrum van Venlo gesloten. Een uitzondering hierop zijn de supermarkten. Deze mogen wel geopend zijn op Eerste Pinksterdag, maar hebben vaak afwijkende openingstijden en gaan pas later open en eerder dicht. Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei 2024, zijn de winkels in het centrum geopend De winkels bij de Maasboulevard zijn zowel Eerste als Tweede Pinksterdag geopend. Traditiegetrouw zijn de bouwmarkten ook op tweede Pinksterdag geopend. Dan is het een koopzondag en gelden ook vaak de desbetreffende openingstijden.

Winkelen in Venlo

Het winkelen in Venlo kun je onderverdelen in twee gebieden:

Venlo centrum

Net zoals veel andere plaatsen in Limburg, heeft ook Venlo een historische binnenstad. Hier vind je veel leuke speciaalzaakjes en boetiekjes terug. Leuk als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een uniek kledingstuk of een cadeautje. Vooral de Lomstraat, Gasthuisstraat en de Jodenstraat zijn het bezoeken waard. Maar ook in de straatjes erom heen kun je verrassende leuke winkeltjes tegenkomen.

Naast de lokale winkeliers vind je in Venlo ook de grote ketens. Met name in de Vleesstraat vind je de bekendere winkels zoals de Hema, Xenos, America Today en Rituals.

Maasboulevard

Sinds 2013 vind je in het centrum van Venlo ook het winkelcentrum de Maasboulevard. Hier vindt je vooral de wat grotere ketens. Zo kun je er voor kleding terecht bij onder andere H&M, Only en de Primark. Ook voor een lekkere lunch kun je binnen de muren van de Maasboulevard terecht. Zo is er een Bagels & Beans en de Limburgse keten Bufkes.

Dit winkelcentrum is overdekt en het over een eigen parkeergarage. Dus als het regent kun je hier makkelijk een middagje shoppen zonder ook maar één keer nat te hoeven te worden

Koopavond

In Venlo is op donderdag koopavond. Tijdens de koopavond in Venlo zijn de meeste winkels tot 21.00 uur geopend. Dus mocht je tijdens koopzondag niet kunnen, dan is de koopavond in Venlo altijd nog een mooi alternatief!

Parkeren in Venlo

In Venlo kun je parkeren op straat of in één van de maar liefst vijf parkeergarages. In het centrum is er ook elke zondag tussen 12.00 en 18.00 uur betaald parkeren, houd hier dus rekening mee. De parkeergarages zijn:

  • Maasboulevard Parkeergarage: Gelegen direct aan de Maasboulevard, biedt snelle toegang tot het winkelgebied. In totaal 550 parkeerplaatsen.
  • Arsenaal Parkeerterrein: Een ruime optie, centraal gelegen en op korte loopafstand van de winkelstraten. 260 plekken.
  • Nolensplein Parkeergarage: Gelegen nabij de markt, ideaal voor een bezoek aan het hart van de stad. In totaal 590 + 170 parkeerplaatsen.
  • Q-Park Roermondsepoort: Vanuit hier loop je zo richting de vleesstraat. 528 parkeerplaatsen

Horeca

  • Café de Locomotief: Ze noemen zichzelf het gezelligste café van Venlo. Je vindt het in het centrum waar je terecht kunt voor een goede kop koffie of een borrel.
  • Restaurant Chez l’Hêtre: Biedt een fantastische culinaire ervaring met innovatieve gerechten.
  • Brasserie ’t Vaerhoes: Gelegen aan de Maas, perfect voor een lunch of diner met uitzicht.

Leuke activiteiten in Venlo

Naast winkelen biedt Venlo een scala aan activiteiten om een koopzondag compleet te maken:

  • Museum van Bommel van Dam: Dit museum voor moderne kunst is zeker een bezoek waard voor liefhebbers van kunst en cultuur.
  • Stadswandeling: Ontdek de historische binnenstad met een georganiseerde wandeltocht of op eigen houtje.
  • Limburg museum: Ben je een Limburger? Dan moet je eigenlijk wel een keer naar het Limburgs museum zijn geweest. Je vindt er diverse tentoonstellingen en er zijn ook activiteiten voor jong en oud.