Ga naar de inhoud
Koopzondag Venray

Koopzondag in Venray

Venray, niet te verwarren met Venlo, is een gezellig klein stadje in Limburg dichtbij de grens met Noord-Brabant en Duitsland. Je kunt hier terecht voor een heerlijke dagje winkelen tijdens de koopzondag in Venray. Naast het ruime aanbod aan winkels, heeft de stad ook een ruim aanbod aan prachtige historie en gebouwen.

Wanneer is er koopzondag in Venray?

Koopzondag in Venray vindt plaats elke laatste zondag van de maand. In het centrum van de stad zijn dan de meeste winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Enkele winkeliers wijken hier vanaf door hun deuren gesloten te houden of andere openingstijden te hanteren.

Laatste zondag van de maandWinkels geopendOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Wanneer is er koopavond in Venray?

Geen tijd om tijdens koopzondag naar Venray te gaan? Dan kun je er ook elke vrijdag terecht voor koopavond. De meeste winkels in het centrum zijn op vrijdagavond geopend tot 20.00 of 21.00 uur.

Winkelen in Venray

Venray centrum

Venray heeft een compact maar mooi historisch centrum. Je vindt hier een breed aanbod aan winkels. Zowel winkels voor de dagelijkse benodigdheden zoals Blokker, Hema en Kruitdvat vindt je hier, als ook speciaalzaken en boetiekjes. De belangrijkste winkelstraten zijn de Grotestraat, Schoolstraat en Merseloseweg. In de Grotestraat vind je een mix van modewinkels, schoenenzaken en winkels voor huis- en tuinartikelen. De Schoolstraat is bekend om zijn gezellige boetiekjes en speciaalzaken, waar je unieke kledingstukken en accessoires kunt vinden. De Merseloseweg biedt een diversiteit aan winkels, waaronder bekende ketens en lokale speciaalzaken.

Het winkelgebied is gemakkelijk te belopen en wordt gekenmerkt door een prettige sfeer. De straten zijn vaak versierd met bloemen en de gezellige terrasjes nodigen uit voor een pauze tijdens het winkelen. Het centrum van Venray is niet alleen een plek om te winkelen, maar ook om te genieten van de Limburgse gastvrijheid.

Waar kun je parkeren in Venray?

Parkeren in Venray is als je grotere steden zoals Maastricht gewend bent eenvoudig en goedkoop. In het centrum vind je diverse blauwe zones, waar je met je blauwe kaart maximaal 2 uur gratis parkeren kunt.

Vind je hier geen plek of wil je liever langer parkeren? Dan kunnen we je een van de volgende parkeeropties aanbevelen:

  • Parkeergarage Centrumgarage (vroeger Gouden Leeuw): vanuit hier loop je in een paar minuten naar het centrum van Venray.
  • Parkeerterrein Blekersveld
  • Parkeerterrein Raadhuisplein

Elke zondag en dus ook op koopzondag is er gratis parkeren op deze parkeerplaatsen.

Horeca in het centrum

Als je klaar bent met winkelen of je wilt een pauze tussendoor, dan kun je terecht bij een van de vele horeca gelegenheden in Venray. Rondom het gezellige Raadhuisplein vind je diverse cafés en restaurants met terrassen waar je heerlijk kunt zitten. Of je nu zin hebt in een snelle lunch, een uitgebreid diner of gewoon een kop koffie met een stuk Limburgse vlaai, er is voor ieder wat wils.

Een aantal leuke opties zijn:

  • Zowyzo Eten & Drinken: hier kun je terecht voor een lekkere lunch met een heel uitgebreid menu van zowel koude als warme gerechten.
  • Koffiebar Knisper: goed voor een kopje koffie om energie bij te tanken en een taartje om te vieren dat het zondag is.

Andere leuke activiteiten op zondag

Naast winkelen zijn er in Venray op zondag nog tal van andere activiteiten die de moeite waard zijn. Een bezoek aan het Odapark is een aanrader. Dit mooie park, gelegen aan de rand van Venray, combineert natuur met kunst. Je kunt er heerlijk wandelen langs de kunstwerken die verspreid in het park staan. Het is een plek waar je tot rust kunt komen en genieten van de groene omgeving.

Venray heeft een lange historie van psychiatrische zorg. Voor diegene die dit interessant vinden is een bezoek aan het Museum van de Psychiatrie van harte aan te raden. In dit interactieve museum leer je meer over de historie en de hedendaagse kijk op deze gezondheidszorg.

Tot slot zijn er regelmatig evenementen en markten in Venray, vooral op koopzondagen. Deze markten variëren van antiek- en rommelmarkten tot boerenmarkten met lokale producten. Het is altijd leuk om even rond te snuffelen en misschien een uniek item te scoren.

Kortom, Venray heeft een mooi oud centrum waar je een heerlijk middagje kunt winkelen tijdens koopzondag. Combineer je shoppen met een heerlijk hapje en drankje en Limburgse gastvriendelijkheid. Of kies voor cultuur en breng een bezoek aan het museum voor de Psychiatrie.