Ga naar de inhoud
Koopzondag in Eindhoven

Koopzondag in Eindhoven

Eindhoven de gekste! En deze kreet geldt ook voor winkelen in Eindhoven. Het aanbod is er namelijk ruim en divers; je vindt er echt vanalles! Lees hier alles over koopzondag in Eindhoven; de openingstijden, de verschillende winkelgebieden, parkeren, evenementen en nog veel meer!

Wanneer is er koopzondag in Eindhoven?

Elke zondag is het koopzondag in Eindhoven, dit betekent dus dat het een echte winkelstad is! De meeste winkels in Eindhoven zijn op zondag open van 12:00 tot 17:00 uur. Dat betekent dat je eerst lekker rustig aan kunt doen op de zondagochtend en dan de hele middag kunt gebruiken om lekker te winkelen!

Winkelen in Eindhoven

Als je wilt gaan winkelen in Eindhoven op zondag dan heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt terecht in het centrum met het bekende Stratumseind, maar ook bij aparte winkelgebieden zoals Strijp-S en Woensel.

Het centrum

Het centrum van Eindhoven is helaas tijdens de tweede wereldoorlog voor een groot deel verwoest. Hierdoor vind je er veel nieuwbouw. Er zijn drie belangrijke winkelstraten: Demer, de Rechtestraat en de Vrijstraat. Hier vind je qua winkelaanbod alles wat je nodig hebt.Er zijn vooral veel grote winkelketens present, maar ook wat lokalere winkels vind je hier terug. Wil jij liever wat unieker shoppen? Ga dan eens kijken naar de vele unieke winkels in de drie bergstraten: de Kleine Berg, de Grote Berg en de Bergstraat. Hier vind je een leuk aanbod van speciale winkels.

Heuvel Galerie

De Heuvel Galerie, tegenwoordig Heuvel genoemd, is een echt begrip in Eindhoven. Dit overdekte winkelcentrum vind je midden in het centrum en heeft een opvallend design. Je vindt er ongeveer 50 winkels en eetgelegenheden. Je vindt hier vooral veel kledingwinkels, maar ook winkels waar je bijvoorbeeld leuke cadeaus kunt kopen.

Omdat het geheel overdekt is, kun je er heerlijk shoppen tijdens een regenachtige dag. De winkels zijn verspreid over drie etages en met de vier in- en uitgangen zijn ze allemaal makkelijk te bereiken. Ook heeft het de prijs gewonnen voor duurzaamste winkelcentrum van Europa. In Heuvel zijn de winkels elke zondag open van 12:00 tot 17:00 uur

Piazza Center

Iets kleiner en minder bekend is het Piazza Center. Ook dit winkelcentrum vind je in het centrum van Eindhoven. Het is overdekt en je vindt er een twintigtal tot dertigtal winkel, met name de grotere ketens. Daarnaast komen er steeds meer winkels bij, zo is er in 2024 een nieuwe Only en Only & Sons geopend. Bovendien worden er door het jaar heen verschillende evenementen georganiseerd. Je vindt het Piazza Center aan het 18 Septemberplein.

Woensel XL

Iets buiten het centrum vind je het winkelcentrum Woensel XL oftewel WoensXL. Dit is het grootste winkelcentrum van Eindhoven, gelegen in het gelijknamige stadsdeel Woensel. Hier vind je meer dan 150 winkels! Ook hier vind je met name veel kledingwinkels, maar ook andere opties zoals een kapper, bloemist en bakker is er natuurlijk! Daarnaast vind je hier drie XL supermarkten, makkelijk om in één keer je weekboodschappen te doen!

Er is zowel de eerste als de laatste zondag van de maand koopzondag in Woensel XL. Echter de winkeliers mogen zelf bepalen of ze hieraan meedoen en kunnen kiezen uit nooit, de eerste, de laatste of beide koopzondagen. De openingstijden voor koopzondag in Woensel XL is van 12:00 tot 17:00 uur. De drie XL supermarkten zijn elke zondag open.

Strijp S en Urban Shopper

Strijp S kennen we met name van de Dutch Design Week. Sowieso heeft alles wat op dit terrein gebeurt te maken met design! Niet verrassend dus dat de winkels die je hier vindt ook design hoog in het vaandel hebben staan,

De Urban Shopper in Strijp-S is een uniek winkelcentrum in een voormalige Philipsfabriek. Dit is dé plek voor liefhebbers van design en creativiteit. Hier vind je bijzondere winkels die producten aanbieden die je niet in de grote ketens tegenkomt. Van vintage kleding tot handgemaakte sieraden en kunst. Ook bij Urban Shopper zijn de winkels elke zondag van 12:00 tot 17:00 uur geopend.

Wanneer is er koopavond in Eindhoven?

In Eindhoven is het elke vrijdag koopavond. Dit betekent dat de winkels in het centrum tot 21:00 uur open zijn. Ook bij Heuvel en winkelcentrum Woensel XL is er op vrijdag koopavond. Bij de Urban Shopper zijn de winkels op geen enkele avond langer geopend.

Parkeren in Eindhoven

Bijna overal in het centrum van Eindhoven is er betaald parkeren, ook op zondag. Je hebt echter wel een ruim aanbod van parkeermogelijkheden. Om de auto’s zoveel mogelijk uit het centrum en vooral van de straat te weren, zijn er vooral veel parkeergarages in het centrum.

  • Q-Park Heuvel: Gelegen direct bij het gelijknamige winkelcentrum, ideaal voor shoppers.
  • P1 Parking Mathildelaan: Een grote parkeergarage vlakbij het PSV-stadion en de Piazza Center.
  • Q-Park Centrum: Dit is een centrale parkeergarage dicht bij de Demer en de Rechtestraat.
  • Piazza: Deze parkeergarage ligt onder het Piazza winkelcentrum en is handig voor bezoekers van de Bijenkorf en Primark.
  • Admiraal: Deze garage ligt op loopafstand van het stadscentrum en biedt veel parkeerplaatsen.
  • Q-Park De Bijenkorf: Gelegen naast het luxe warenhuis De Bijenkorf, ideaal voor een dagje high-end winkelen.
  • Parkeergarage Woensel XL: Direct naast het winkelcentrum WoensXL, gemakkelijk voor wie buiten het centrum winkelt.