Ga naar de inhoud
Koopzondag in Roosendaal

Koopzondag in Roosendaal 2024

Roosendaal is een stad in het westen van Noord-Brabant, en wat sommige mensen misschien niet weten, is dat je hier heel goed kunt winkelen! Dit komt doordat er naast het centrum, twee overdekte winkelcentrums zijn en boven ook het Rosada outlet! Wil je weten wanneer je kunt winkelen op koopzondag in Roosendaal, welke koopavonden er zijn, en waar je de leukste winkels en horecagelegenheden kunt vinden? Lees dan verder voor een compleet overzicht!

Wanneer is er koopzondag in Roosendaal?

In Roosendaal zijn de meeste winkels elke zondag geopend. Dat betekent dat je hier elke dag van de week terecht kunt. Het varieert wel soms per winkel. Wil je dus een specifieke winkel bezoeken? Dubbel check dan altijd even de openingstijden op koopzondag! In het algemeen zijn de winkels open op zondag tussen 12:00 en 17:00 uur.

Let op: Roosendaal ligt dicht bij de Belgische grens. In België zijn de winkels vaker gesloten op zondag. Bovendien zijn ook tijdens de meeste feestdagen de winkels gesloten. Het kan op die momenten extra druk zijn in Roosendaal met Belgische shoppers! Enkele van deze dagen zijn: Allerheiligen (1 november) en de Wapenstilstand (11 november).

Wanneer is er koopavond?

De wekelijkse koopavond in Roosendaal is op vrijdagavond. Dan zijn de winkels in het centrum geopend tot 21:00 uur. Rondom Sinterklaas en Kerst kunnen er extra koopavonden zijn, zodat je meer mogelijkheden hebt om je cadeau’s te kopen. De exacte data zullen later in 2024 bekend gemaakt worden.

Winkelen in het centrum van Roosendaal

Het centrum van Roosendaal is een levendige plek met een breed scala aan winkels. De belangrijkste winkelstraten zijn de Nieuwe Markt en de Raadhuisstraat. Hier vind je mooie winkelpanden, met een divers aanbod van winkels. Ook vind je hier een ruim aanbod van horecazaken om zowel een hapje te eten of ’s avonds een drankje te doen.

Na een dagje winkelen is het tijd om te ontspannen en te genieten van de horeca in het centrum van Roosendaal. Op de Nieuwe Markt vind je verschillende terrasjes waar je kunt genieten van een kop koffie of een lunch in de zon. Populaire plekken zijn bijvoorbeeld Eetboetiek Festina Lente en Grand Café Chagall, waar je kunt genieten van heerlijke gerechten en een ontspannen sfeer.

Winkelcentrum de Roselaar

Aan de rand van het centrum van Roosendaal vind je winkelcentrum de Roselaar. Dit is een ruim opgezet en overdekt winkelcentrum met twee etages en een vijftal winkels. Daarnaast zijn er een paar horecazaken. Je kunt hier met name terecht voor een lekkere lunch in de vorm van een belegd broodje. Natuurlijk zijn de faciliteiten met toiletten en een eigen parkeergarage ook dik in orde. Daarnaast is er in de ruime hal een plek waar je even kunt pauzeren tijdens het shoppen en waar kinderen kunnen spelen.

Openingstijden de Roselaar

De winkels in winkelcentrum de Roselaar zijn elke zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Daarnaast is ook hier koopavond op vrijdagavond en dan zijn de winkels tot 20:00 uur geopend.

Maandag9:30 – 17:30 uur
Dinsdag9:30 – 17:30 uur
Woensdag9:30 – 17:30 uur
Donderdag9:30 – 17:30 uur
Vrijdag9:30 – 20:00 uur
Zaterdag9:30 – 17:30 uur
Zondag12:00 – 17:00 uur

De Passage in Roosendaal

Winkelcentrum de Passage vind je ook in het centrum. Dit is ook een overdekt winkelcentrum, maar wel iets kleiner. Een bezoek aan de Passage in Roosendaal is niet alleen leuk om te winkelen, maar alleen al een bezoek aan het gebouw is de moeite waard! Het is namelijk heel mooi gebouwd in een art deco stijl met een dak deels van glas en met vele vrolijke kleuren. Het geheel moet een Venetiaanse sfeer neerzetten. Je vindt hier vooral exclusieve zelfstandige winkeliers. Bovendien kun je er ook terecht voor een heerlijke lunch bij lunchroom Milano.

Openingstijden De Passage

Ook in de Passage zijn de winkels dagelijks geopend van 9:30 uur tot 17:30 uur. Alleen koopzondag gaan de winkels open van 12:00 tot 17:00 uur en op vrijdag blijven ze open tot 20:00 uur. Let er wel op dat niet alle winkels in de Passage meedoen aan koopzondag. Sommige houden hun deuren gesloten.

Maandag9:30 – 17:30 uur
Dinsdag9:30 – 17:30 uur
Woensdag9:30 – 17:30 uur
Donderdag9:30 – 17:30 uur
Vrijdag9:30 – 20:00 uur
Zaterdag9:30 – 17:30 uur
Zondag12:00 – 17:00 uur

Rosada Designer Outlet

Het Designer Outlet Roosendaal, voorheen Rosada, is een must visit voor de echte fashion en koopjes liefhebber! Hier vind je meer dan 75 winkels met merken zoals Nike, Adidas, en Tommy Hilfiger. Het is trouwens het kleinere zusje van het Roermond Designer outlet. De outlet is neergezet als een echt shopping dorp: het is een aaneenschakeling van winkels en horeca.

Je vindt het Rosada outlet net buiten Roosendaal, direct aan de A17. Bovendien is er met 1200 parkeerplekken altijd genoeg parkeerplek en kun je voor 4 euro een hele dag parkeren!

Rosada winkels

Zoals we al aangaven zijn er meer dan 75 winkels in de Roosendaal Outlet te vinden. Daarnaast komen er regelmatige nu winkels bij en gaan er ook weer soms winkels weg. Voor het actuele aanbod winkels kijk je daarom het beste voor vertrek op hun website. Hieronder vind je een lijstje van 20 van onze favoriete winkels in de Rosada outlet.

 • Adidas
 • Bjorn Borg
 • Boss
 • Calvin Klein
 • Esprit
 • Gant
 • G-Star
 • Guess
 • Jack & Jones
 • Karl Lagerfeld
 • Lacoste
 • Levi’s
 • Nike
 • Nikkie
 • Only
 • Sissy Boy
 • Superstar
 • Tommy Hilfiger
 • The Body Shop
 • Under Armour

Outlet Roosendaal openingstijden

Het Outlet Roosendaal is elke dag geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Dat betekent dat in Rosada ook elke zondag de winkels open zijn van 10:00 uur tot 20:00 uur. Bovendien is er dus elke avond koopavond tot 20 uur.

Maandag10:00 – 20:00 uur
Dinsdag10:00 – 20:00 uur
Woensdag10:00 – 20:00 uur
Donderdag10:00 – 20:00 uur
Vrijdag10:00 – 20:00 uur
Zaterdag10:00 – 20:00 uur
Zondag10:00 – 20:00 uur
Outlet Roosendaal openingstijden

Waar kun je parkeren in Roosendaal?

Parkeren in Roosendaal is goed geregeld, zowel in het centrum als bij de winkelcentra. In het centrum zijn er verschillende parkeergarages waar je je auto veilig kunt parkeren. Tijdens koopzondag in Roosendaal is het maximale tarief in parkeergarages 2 euro! Lekker voordelig parkeren dus tijdens je middagje winkelen!

Hieronder een opsomming van de belangrijkste parkeergarages:

 1. Parkeergarage Roselaar: Deze parkeergarage ligt direct naast het Roselaar winkelcentrum en biedt ruime parkeergelegenheid. Natuurlijk kun je hier ook parkeren als je in het centrum gaat winkelen.
 2. Parkeergarage Nieuwe Markt: Gelegen in het hart van het centrum, ideaal voor een bezoek aan de Nieuwe Markt en de omliggende straten.
 3. Parkeergarage Mill Hill: Een goede optie voor wie in de buurt van de Passage en de Raadhuisstraat wil parkeren. Hier zijn doordeweeks 100 plekken en in het weekend zelfs 200.
 4. Parkeergarage Biggelaar: Deze parkeergarage ligt iets verder van het centrum, maar biedt vaak voldoende ruimte en is ideaal voor langere winkelbezoeken. Het voordeel van Parkeergarage Biggelaar is dat deze 24 uur per dag, 7 dagen in de week, geopend is.

Kortom, Roosendaal is een heerlijke stad om te winkelen op zondag! Je kunt dan zowel in het centrum als bij de Passage en de Roselaar terecht. Bovendien kun je ook op zondag winkelen in het Outlet van Roosendaal! Parkeren is goed geregeld met verschillende parkeergarages in het centrum en een maximaal tarief van 2 euro op zondag. Zo heb voloop mogelijkheden voor je middagje shoppen!