Ga naar de inhoud
Koopzondag in Waalwijk

Koopzondag in Waalwijk

Zin in een zondag winkelen in Waalwijk? Bekijk hier wanneer het koopzondag is, welke avond koopavond is en waar je de leukste winkels kunt vinden. Bovendien geven we extra tips over parkeren, leuke horeca gelegenheden en wat je nog meer (op zondag) kunt doen in Waalwijk!

Wanneer is er koopzondag in Waalwijk?

In Waalwijk is het elke laatste zondag van de maand koopzondag. Dit betekent dat de meeste winkels die zondag open zijn van 12:00 tot 17:00 uur. Dis is het vandaag de laatste zondag van de maand? Dan heb je geluk en kun je een heerlijk middagje gaan shoppen in Waalwijk!

Laatste zondag van de maandWinkels geopendOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Vind je Waalwijk te klein om te winkelen of zijn de winkels deze zondag gesloten? Waalwijk ligt heel gunstig ten opzichte van de drie grotere steden Breda, Tilburg en Den Bosch!

Wanneer is er koopavond in Waalwijk?

Koopavond in Waalwijk is altijd op vrijdag. Dan zijn de meeste winkels in het centrum langer geopend. De meeste winkels zijn op koopavond tot 20:00 uur geopend. Echter sommige, zoals het Kruidvat, zijn zelfs tot 21:00 uur geopend. Bekijk echter altijd even de specifieke openingstijden per winkel voordat je de stad in gaat!

Winkelen in Waalwijk Centrum

Winkelen in het centrum van Waalwijk is een leuke ervaring. Het hart van het winkelgebied bevindt zich rond de Grotestraat, de Stationsstraat en de Anton Pieckplein. De Grotestraat is de hoofdstraat en hier vind je een mix van bekende ketens zoals HEMA en Blokker, maar ook unieke lokale boetiekjes. De Stationsstraat biedt een iets rustigere winkelervaring met diverse speciaalzaken en delicatessenwinkels. Op het Anton Pieckplein kun je terecht voor kunstgalerijen en antiekwinkels, wat het een must-visit maakt voor liefhebbers van unieke vondsten.

Winkelcentrum De Els

Naast het centrum heeft Waalwijk ook enkele winkelcentrums die de moeite waard zijn. Winkelcentrum De Els is het grootste en biedt een breed scala aan winkels, van mode tot elektronica. Bovendien is dit winkelcentrum overdekt, dus handig om te bezoeken wanneer het regent! Je vindt hier diverse winkels, zoals de AH en Action voor je dagelijkse benodigdheden. Maar ook voor kleding kun je hier onder andere terecht zowel bij ketens als C&A, Only en Shoeby, als bij de lokale winkels zoals Bonita, Dressed by Kirsten en Femme XL. Honger gekregen? Je hebt hier diverse lunchrooms of haal snel een broodje bij Bakker Bart!

Ook in winkelcentrum De Els is zijn de winkels open op de laatste zondag van de maand en is het op vrijdagavond koopavond. De meeste winkels zijn dan tot 21:00 uur geopend.

Winkelen in Waalwijk

Waar kun je parkeren in Waalwijk?

Parkeren in Waalwijk is goed geregeld, zowel in het centrum als bij de winkelcentrums. Bovendien kun je er elke zondag gratis parkeren! Op koopavond geldt er echter wel betaald parkeren tot 21:00 uur.

  • Parkeergarage De Els: Groot parkeerterrein met wel 400 plekken gelegen in het winkelcentrum De Els. Vanuit hier kun je ook makkelijk het centrum inlopen.
  • Parkeergarage Unnaplein: Dicht bij de Grotestraat en het Anton Pieckplein, ongeveer 200 plekken.
  • Parkeergarage Vredesplein: Handig voor zowel het centrum als de Stationsstraat.
  • Parkeerterrein Taxandriaweg: Dit parkeerterrein met 350 parkeerplaatsen is bereikbaar vanaf de Taxandriaweg. Voordelig dagtarief.

Bekijk hier meer informatie over betaald parkeren op de website van de gemeente!

Welke horeca is er in het centrum?

Ben jij klaar met winkelen of is het tijd voor een pauze? Dan kun je terecht bij een van de vele horecazaken in Waalwijk. De meeste vind je rondom het Raadhuisplein en de Grotestraat.

  • Blauw eten en drinken: hier kun je voor de lunch terecht voor heerlijke broodjes of maaltijdsalades. ‘S avonds kun je kiezen uit een uitgebreid menu of lekker borrelen.
  • Kandinsky: geniet van heerlijke streekproducten en slow food. Zit gezellig binnen of buiten!
  • Haven 12: verfijnde gerechten met ook veel vis opties. Gevestigd in een oud schipperscafe en op zondag een speciale lazy sunday lunch!

Wat kun je nog meer doen in Waalwijk?

Naast winkelen zijn er op zondag in Waalwijk nog tal van andere activiteiten te doen.

Leuk om te bezoeken is bijvoorbeeld het Schoenenkwartier. Een museum geheel gericht op schoenen! Je leert hier vanalles over de rijke historie van de schoenindustrie in deze regio.

Een echte aandachtstrekken is de Sint Jan de Doperkerk. Deze kerk heeft maar liefst 19 koperen koepels en ranke klokkentoren. Het is de grootste neo-byzantijnse kerk van Nederland! Deze kerk is echt een bezoekje waard door de imposante bouw van buiten én van binnen! Je kunt tijdens de openingstijden even binnen kijken of kiezen voor een audiotour die je alles over de highlights verteld!

Een hele andere activiteit in Waalwijk is een bezoekje brengen aan Stadsbrouwerij Sint Crispijn. Hier sinds 2013 (h)eerlijke, ambachtelijke en smaakvolle bieren gemaakt. Los van het feit dat je hier heerlijk bier kunt drinken, kun je ook kiezen voor een rondleiding waarin er meer wordt uitgelegd over het brouwen van bier. Bovendien werkt Stadsbrouwerij Sint Crispijn op een hele duurzame manier. Zo worden er alleen 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt en wordt er van .de overgebleven bierborstel brood gemaakt!

Voor natuurliefhebbers is een wandeling door het nabijgelegen Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen een aanrader. Dit prachtige natuurgebied biedt een oase van rust en een divers landschap van bossen en zandduinen.

En natuurlijk kun je vanuit Waalwijk zo naar de Efteling in het nabijgelegen Kaatsheuvel!

Kortom, Waalwijk is een leuke stad om tijdens een koopzondag te winkelen. Ook als het regent is dat geen probleem, dan kun je droog winkelen bij De Els. Daarnaast is parkeren op zondag er gratis en kun je even bijkomen bij een van de tal van leuke horecazaken!