Ga naar de inhoud
Koopzondag Noord-Holland

Koopzondag in Noord-Holland

Of de zon nu schijnt of dat het regent, een dagje winkelen tijdens de koopzondag in Noord-Holland is altijd leuk! Maar waar kun je precies terecht? We lichten de leukste plaatsen om te winkelen tijdens een koopzondag in Noord-Holland uit en daaronder geven we je de complete lijst van steden.

Haarlem

Haarlem is naast de hoofdstad van de provincie, misschien wel een van de leukste plaatsen om tijdens een koopzondag te shoppen. In de oude binnenstad kun je terecht om je winkelhart op te halen bij tal van winkels. Zowel de grote ketens zijn goed vertegenwoordigd als tal van kleinere winkels. Ook de eeuwenoude historie van de binnenstad zorgt voor een extra dimensie tijdens het winkelen, zo kun je genieten van de prachtige oude gevels. Klaar met shoppen? Dan kun je bij goed weer een terrasje pakken voor een lekkere kop koffie of een glaasje fris.

Lees hier alles over koopzondag in Haarlem.

Alkmaar

In Alkmaar kun je natuurlijk de beroemde kaasmarkt bezoeken. Maar er is meer! Ook Alkmaar is een super leuke plaats in Noord-Holland om je koopzondag door te brengen. Naar het centrum kun je ook terecht in het moderne winkelcentrum De Mare. Hier vind je een mix van lokale speciaalzaken en grotere winkelketens. Tijdens koopzondag is er vaak live-entertainment in de winkelstraten, wat zorgt voor een levendige sfeer die het winkelen nog leuker maakt!

Lees hier alles over koopzondag in Alkmaar.

Amsterdam

Natuurlijk mag Amsterdam, niet overgeslagen worden. De stad biedt een diversiteit aan winkelgebieden, van de luxe designerwinkels in de P.C. Hooftstraat tot de hippe boetieks in De Negen Straatjes. Op koopzondag zijn deze straten gevuld met zowel lokale inwoners als toeristen, wat een drukte geeft waar niet iedereen van houdt. Maar wist je dat er ook genoeg leuke plekken zijn waar het alsnog redelijk rustig is op koopzondag?

Zaandam

Zaandam biedt een unieke winkelervaring met het recent ontwikkelde stadshart rondom het station. Deze moderne, architectonisch interessante omgeving huisvest zowel culturele instellingen als een breed aanbod aan winkels. Op koopzondag worden er vaak markten en andere activiteiten georganiseerd die het winkelen een extra dimensie geven.

Hilversum

Hilversum, hoewel bekend als de mediastad van Nederland, heeft ook een aantrekkelijk winkelaanbod. Het centrum is compact en biedt een verscheidenheid aan winkels, van grote modemerken tot onafhankelijke winkels. Koopzondag in Hilversum is ideaal voor wie op zoek is naar elektronica, mode en lifestyle producten.

Tijdens de koopzondagen in Noord-Holland kun je niet alleen lekker winkelen, maar er zijn vaak ook extra activiteiten. Veel steden organiseren speciale evenementen zoals live muziek en culinaire festivals. Elke stad in Noord-Holland heeft zijn eigen charme en aantrekkingskracht tijdens koopzondag. Genoeg te doen dus!

Overzicht van alle koopzondagen in Noord-Holland

  • Schagen
  • Medemblik
  • Bussum
  • IJmuiden
  • Castricum
  • Naarden