Ga naar de inhoud
Koopzondag in Beverwijk

Winkelen op zondag in Beverwijk

Beverwijk is misschien niet de meest spectaculaire stad in Noord-Holland om te shoppen, maar desondanks kun je er leuk winkelen in het centrum. Bovendien staat Beverwijk natuurlijk bekend om haar Bazaar! Lees hier alles over winkelen in Beverwijk op koopzondag! We vertellen je ook over de Bazaar, de mogelijkheden om te parkeren en waar je lekker een hapje kunt eten!

Wanneer is het koopzondag in Beverwijk?

Elke laatste zondag is er koopzondag in Beverwijk! Dit betekent dat dan de winkels in het centrum van 12:00 tot 17:00 uur geopend zijn. Rondom de feestdagen, in de maand december, worden er vaak extra koopzondagen en koopavond georganiseerd. Op die manier heb je extra tijd om je Sinterklaas en Kerst inkopen te doen!

Laatste zondag van de maandWinkels geopendOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Beverwijk viert feest!

Op zaterdag 29 juni 2024 vindt Beverwijk viert Feest! plaats. Dit is een gezellige markt in het centrum van Beverwijk. Je vindt hier dan tientallen kramen met een uiteenlopend aanbod. Daarnaast kun je er lekker eten en drinken en is het vooral een hele gezellige sfeer!

Koopavond in Beverwijk

Op donderdagavond is het koopavond in Beverwijk. De winkels zijn dan ’s avonds geopend tot 21.00 uur. Toch doen niet alle winkels hieraan mee. Er zijn ook een flink aantal winkels die hun deuren al eerder sluiten of de hele avond gesloten zijn. Dat is jammer, want hierdoor wordt het minder aantrekkelijk om tijdens koopavond te gaan winkelen en komen er minder mensen op af wat het ook weer minder aantrekkelijk maakt voor de winkeliers die wel open zijn.

Winkelen in het Centrum van Beverwijk

Winkelen in Beverwijk kun je op verschillende plekken. Sowieso in het centrum, maar ook bij de bekende Bazaar en daarnaast is er ook nog een aparte woonboulevard. Genoeg keuze dus!

Het centrum

De Breestraat is de centrale straat in het centrum van Beverswijk. In de Breestraat zijn bijna alle winkels op zondag open. Je vindt hier de grotere kledingswinkels zoals H&M en C&A. Maar je vindt er ook verschillende unieke boetiekjes en lokale winkeliers.

Winkelen in het centrum van Beverwijk kun je het beste doen doen rondom de belangrijkste straten in het centrum; de Breestraat en de Zeestraat. De Breestraat is de hoofdader van het winkelgebied en hier vind je een mix van grote ketens en kleine boetieks. Van modezaken en schoenenwinkels tot juweliers en cadeauwinkels, de Breestraat biedt voor ieder wat wils. Daarnaast zijn er ook tal van gezellige cafés en eetgelegenheden waar je kunt pauzeren en genieten van een hapje en een drankje.

De Zeestraat is eveneens een belangrijke winkelstraat, met een breed scala aan speciaalzaken en lokale ondernemers die unieke producten aanbieden. Deze straat heeft een intieme sfeer en nodigt uit om rustig rond te slenteren en te ontdekken wat de lokale winkels te bieden hebben. Ondanks het ruime aanbod van winkels, is het centrum van Beverwijk compact, waardoor je alles gemakkelijk ite voet kunt verkennen.

De Bazaar

De Bazaar, vroeger ook wel de Zwarte Markt van Beverwijk genoemd, moet je minimaal één keer in je leven bezocht hebben! Dit is een van de grootste overdekte markten van Europa. Je vindt hier meer dan 70.000 vierkante meter aan winkels, kraampjes en eetgelegenheden. Het aanbod is heel divers van drogisterij producten tot aan kleding en elektronica. Daarnaast is er een heuse bruidsroute, ideaal voor mensen die binnenkort gaan trouwen. Van vrijgezellenfeest tot aan jurk en de uitzet. Je kunt hier overdekt winkelen, dus ook ideaal op een regenachtige dag.

De Beverwijkse Bazaar is elke zondag open vanaf 10.00 uur. De meeste winkels gaan dicht rond 17.00 uur, maar horeca blijft vaak langer open. Er is heel veel parkeerruimte en een dagkaart kun je tegen een voordelig tarief kopen.

Woonboulevard Beverwijk

Naast het centrum en de Zwarte Markt vind je ook nog een woonboulevard in Beverwijk. Hier vind je alles van meubelzaken en keukenspecialisten tot decoratiewinkels en doe-het-zelf zaken. De Beverwijkse Woonboulevard is een uitstekende plek om inspiratie op te doen voor je huis en tuin, en om advies in te winnen bij gespecialiseerde winkels. Denk aan Leen Bakker, WoonExpress etc. De winkels op de Woonboulevard Beverwijk zijn elke zondag open. Parkeren doe je voor de deur en er is altijd wel plek. Bovendien is het parkeren gratis.

Beverhof

De vierde optie om op zondag te winkelen in Beverwijk vind je in het overdekte winkelcentrum Beverhof. Het is een compleet winkelcentrum dat voorziet in dagelijkse boodschappen. Zo is er een supermarkt, bakker en visboer. Maar je vindt er ook een telefoonwinkel, drogist en kapper. In totaal vind je er een kleine dertigtal winkels. Meestal zijn de winkels in Winkelcentrum Beverhof op zondag gesloten. Echter richting de feestdagen in december zijn er steeds vaker koopzondagen. Op koopzondag is er bovendien gratis parkeren.

Parkeren in Beverwijk

Goed nieuws voor iedereen die komt winkelen op zondag in Beverwijk, op zondag is parkeren in Beverwijk namelijk gratis. Ook in het centrum! Let er wel op dat je bij de Breestraat maximaal 60 minuten mag parkeren.

Horeca in het Centrum

Het centrum van Beverwijk biedt een gevarieerd aanbod aan horecagelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Langs de Breestraat en de Zeestraat vind je talloze cafés, restaurants en eetcafés die een breed scala aan culinaire opties bieden. Of je nu zin hebt in een snelle koffie, een uitgebreide lunch of een gezellig diner, er is altijd wel een plek die aan je wensen voldoet.

Tips voor leuke activiteiten op zondag

Heb je naast het winkelen op zondag nog zin om iets anders in Beverwijk of omstreken te doen? Dan hebben we nog een aantal leuke tips voor je!

Laten we eerst kijken wat je in Beverwijk zelf kunt doen op zondag, behalve winkelen en op het terras zitten. Afhankelijk van het programma kun je een bezoek brengen aan het Kennemer Theater, waar regelmatig voorstellingen en concerten worden gehouden.

Met kinderen een dagje uit in Beverwijk? Dan kun je bijvoorbeeld naar zwembad De Meander waar je verschillende glijbanen hebt. Ook kinderboerderij De Baak behoort tot de opties of je kunt gaan klimmen in de klimhal!

Een bezoek aan de natuurgebieden rondom Beverwijk is een aanrader voor liefhebbers van wandelen en fietsen. Het nabijgelegen Nationaal Park Zuid-Kennemerland biedt prachtige duinlandschappen, bossen en heidevelden waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de natuur. Houd je meer van het strand, dan is Castricum aan Zee of Wijk aan Zee om de hoek!

Vanuit Beverwijk kun je ook makkelijk uitstapjes maken naar andere plaatsen in de buurt, denk hierbij aan Castricum, Heemskerk en Haarlem. Ook de historische Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid, vlakbij Beverwijk, is een interessante bezienswaardigheid voor een bezoekje voor geschiedenisfans.

Kortom, Beverwijk heeft een groot aantal mogelijkheden om te winkelen op zondag! Op de laatste zondag van de maand zijn de winkels open in het centrum. Bij De Bazaar en de woonboulevard kun je elke zondag winkelen. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende uitjes in Beverwijk zelf of je bent snel in een ander leuk dorpje of aan de kust!