Ga naar de inhoud
Koopzondag Castricum

Koopzondag in Castricum

Castricum is een klein gezellig dorp in Noord-Holland. Het ligt dicht bij de kust en daarom vind je er in de zomer ook veel toeristen. Bekijk hier de mogelijkheid van koopzondag en koopavond in Castricum.

Wanneer is koopzondag in Castricum?

Koopzondag in Castricum is op de laatste zondag van de maand. Dit kan echter variëren. Winkels mogen op deze dagen open zijn, maar niet elke winkel kiest ervoor om dit ook te doen. Hieronder vind je een overzicht van de geplande koopzondagen voor dit jaar:

Laatste zondag van de maandWinkels geopendOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Winkels en winkelcentrum

Castricum centrum

Castricum biedt een verscheidenheid aan winkels die variëren van lokale boetiekjes tot bekende ketens. De belangrijkste winkelstraten in Castricum zijn de Burgemeester Mooijstraat, Dorpssttraat, Overtoom en de Torenstraat. Hier vind je een mix van mode, lifestyle, en huishoudelijke producten.

Winkelcentrum Geesterduin

Ook vind je in Castricum een overdekt winkelcentrum. In winkelcentrum Geesterduin is de koopzondag ook elke laatste zondag van de maand. De meeste winkels in Geesterduin zijn open op zondag tussen 12:00 en 17:00 uur.

Je vindt hier een aantal leuke boetiekjes en eetgelegenheden en ketens zoals Hema, Pet’s Place en Pearl.

Koopavond in Castricum

Koopavond in Geesterduin is op vrijdag. Maar let op, niet alle winkels zijn dan langer geopend. Of ze open zijn en tot hoe laat, verschilt per winkel.

Parkeren in Castricum

Parkeren in Castricum tijdens koopzondagen is over het algemeen gemakkelijk. Er zijn diverse parkeerterreinen en parkeergarages waar je gratis of tegen een laag tarief kunt parkeren. Populaire parkeerplekken zijn:

  • Centrum: Diverse parkeerplaatsen langs de straten in het centrum.
  • Winkelcentrum Geesterduin: hier kun je makkelijk parkeren op de bijbehorende parkeerplaats.

Horecagelegenheden

Na het winkelen kun je genieten van een kop koffie of een maaltijd in een van de vele cafés en restaurants die Castricum rijk is. Hier zijn een paar aanbevelingen:

  • Brasserie Vrij: Een gezellige plek voor lunch of diner.
  • Restaurant Brutaal: hier kun je terecht voor een net wat luxer hapje eten.
  • Het Ruiterhuys: buiten het centrum, maar wel een leuke plek om een hapje te gaan eten na een dagje shoppen tijdens koopzondag.

Castricum in Noord-Holland biedt een plezierige mix van winkelen, eten, en ontspannen, vooral op koopzondagen. Met een gevarieerd winkelaanbod, ruime parkeergelegenheid en gezellige horeca is er voor ieder wat wils. Dit maakt Castricum een ideale bestemming voor een zondags uitje.