Ga naar de inhoud
koopzondag Purmerend

Koopzondag in Purmerend bezoeken

Veel mensen die in de buurt van Purmerend wonen, gaan liever voor de koopzondag naar Amsterdam. Toch is de koopzondag in Purmerend ook fijn om te bezoeken. Sowieso als je in Purmerend woont en snel wat kleine dingen nodig hebt, maar ook als je er niet woont en wilt shoppen zonder de drukte van Amsterdam! Bekijk hier wanneer er koopzondag is, wat er te doen is en welke winkels en horeca we je kunnen aanraden!

Wanneer is koopzondag in Purmerend?

Koopzondag in Purmerend is meestal elke laatste zondag van de maand. De meeste winkels in het centrum zijn dan geopend zodat je hier terecht kunt voor een middagje shoppen. Soms zijn er echter uitzonderingen op de koopzondag, bijvoorbeeld als er nationale feestdage of evenementen zijn. Rondom kerst kunnen er juist extra koopzondagen zijn.

Laatste zondag van de maandWinkels geopendOpeningstijden
26 mei 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
30 juni 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 september 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
24 november 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur
29 december 2024Winkels geopend12:00 tot 17:00 uur

Welke winkels zijn open tijdens Pinksteren?

Zondag 19 mei 2024 en maandag 20 mei is het Pinksteren. Tijdens Eerste Pinksterdag zijn de winkels in Purmerend gesloten. Dit geldt echter niet voor de supermarkten, deze zijn dan wel open, echter ze kunnen afwijkende openingstijden hebben. Op Tweede Pinksterdag zijn de winkels in het centrum en de Eggert gesloten. Op Tweede Pinksterdag zijn wel traditioneel de bouwmarkten geopend voor iedereen die wil klussen in en om het huis.

Koopavond in Purmerend

Naast koopzondagen is er ook een wekelijkse koopavond in Purmerend. Elke donderdagavond is er koopavond en zijn de winkels in het centrum geopend tot 21:00 uur. Dus lukt het je niet om overdag te winkelen en vind het weekend bijvoorbeeld te druk? Dan is de koopavond ideaal. Vooral tijdens de wintermaanden is het gezellig om in de avond te winkelen met alle feestverlichting in de stad.

Winkelen in Purmerend

Net zoals in andere plaatsen speelt het centrum de belangrijkste rol in het shoppen. Maar in Purmerend kun je ook op andere plekken terecht!

Het centrum

Het centrum van Purmerend is compact en gezellig met diverse winkelstraten. Er zijn een aantal belangrijke straten. Zo heb je de Peperstraat, de Dubbele buurt en de Hoogstraat. Alle winkelstraten liggen dicht bij elkaar en het cnetrale punt komt uit bij de Koemarkt. Op de Koemarkt vind je vooral veel horeca.

In het centrum van Purmerend vind je aantal standaard winkels zoals Etos, Bruna en Action. Daarnaast vind je er ook unieke boetiekjes zoals Both Styling, Equipe en Creatique.

Winkelcentrum Eggert

Direct in het centrum vind je ook Winkelcentrum Eggert. Dit winkelcentrum is overdekt en er zijn ongeveer 50 winkels. Zo kun je er ook op een druilerige zondagmiddag terecht. In de Eggert in Purmerend is het elke zondag koopzondag en zijn de winkels geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Je kunt hier terecht voor kleding zoals bij H&M, Only en C&A. Huishoudelijke producten vind je o.a. bij de Hema, Action en de Blokker. Cadeaus voor jezelf of een ander vind je bij Lucardi juweliers, Rituals en Douglas. Ook is hier een grote Albert Heijn die maandah tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 21.00 uur open is en op zondag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Er is een bijbehorende parkeergarage met zeer schappelijke tarieven.

Makado Centrum

Daarnaast heeft Purmerend nog een tweede, kleiner, winkelcentrum het Makado Centrum. Hier vind je wat kleinere winkels en eetgelegenheden. Zoals een banketbakker, een Indonesische toko en een slijterij. Maar ook een DA en een Pearle. Daarnaast kun je er boodschappen doen bij AH en de Dirk. Je kunt er gratis parkeren op bijbehorende parkeerterrein.

Parkeren in Purmerend

Parkeren in Purmerend is goed geregeld, zowel in het centrum is het makkelijk parkeren al aparte parkeergelegenheden bij de twee winkelcentrums. In het centrum of direct daarbuiten vind je verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages:

 • Claxonate Garage: Gelegen op het Schoolplein aan de rand van het centrum. Betaald parkeren, ook op zondag.
 • Parkeergarage Eggert: deze parkeergarage is het dichtste bij het centrum. Het is hier ook fijn parkeren als je niet naar het winkelcentrum gaat, maar naar de stad of Koemarkt gaat.
 • Wagenweg Garage: Een iets kleinere parkeergarage, maar goed gelegen.
 • Beemster Garage: Grote parkeergarage met veel plekken, iets verder van het centrum maar vaak rustiger.

Restaurants en cafés

Purmerend heeft een uitgebreid aanbod aan horeca waar je heerlijk kunt eten en drinken tijdens of na het winkelen.

 • Brasa: leuk eetcafé dat je kunt vinden op de Koemarkt. Zowel doordeweeks als in het weekend worden hier ook leuke thema avonden georganiseerd.
 • Brasserie t Beste: brasserie waar je terecht kunt voor een lekkere lunch.
 • Café de Heeren: bekend om de biefstuk en in de avonden kun je er ook een gezellig dansje wagen.
 • Biercafé De Bonte Koe: zoals de naam al doet vermoeden kun je hier terecht voor de lekkerste biertjes. Er is dan ook een uitgebreid aanbod van verschillende bieren.

Activiteiten op Zondag

Naast winkelen zijn er nog veel meer leuke activiteiten om te doen op zondag in Purmerend.

Bezienswaardigheden

 • De Koemarkt: Een historisch plein waar vaak markten en evenementen worden georganiseerd.
 • Museum Waterland: Voor kunst- en cultuurliefhebbers met wisselende exposities.
 • Fort aan de Nekkerweg: Een prachtig gerestaureerd fort, deel van de Stelling van Amsterdam, perfect voor een dagje uit.
 • De Purmerbos: Voor een ontspannen wandeling of een fietstocht in de natuur.

Recreatieve Activiteiten

 • Bioscoop Vue Purmerend: Voor de nieuwste films en een gezellige avond uit.
 • Bowling Purmerend: Perfect voor een leuk uitje met vrienden of familie.
 • Zwembad Leeghwaterbad: Voor sportief plezier en ontspanning in het water.

Kortom, voor een leuke dagje winkelen kun je in Purmerend terecht! Koopzondag in het centrum is op de laatste zondag van de maand. In winkelcentrum Eggert is het echter elke zondag koopzondag. Ook als het regent kun je hier terecht, zowel het winkelcentrum als de parkeergarage zijn namelijk overdekt! Uitgewinkeld? Combineer je dagje dan met een hapje eten of cultuur in museum Waterland of Fort aan de Nekkerweg.