Ga naar de inhoud
Koopzondag in Overijssel

Koopzondag in Overijssel

Overijssel is een prachtige provincie in het oosten van Nederland. Je vindt hier gezellige steden en dorpen met een lange historie. Je vindt er de bekende Hanzensteden met hun rijke geschiedenis. Ontdek de beste plekken om te winkelen tijdens koopzondagen en geniet van een dag vol winkelplezier.

Zwolle

Wist je dat de historie van Zwolle ver terug gaat tot in de Middeleeuwen? Dit zie je terug aan de prachtige oude gebouwen en smalle straatjes in het centrum van de stad. Ondanks dat het de hoofdstad van Overijssel is, heeft het een compact centrum. Er is een mix van winkels van de grote ketens tot aan unieke boetiekjes. Een perfecte stad dus om je koopzondag in Overijssel in door te brengen!

Lees hier alles over koopzondag in Zwolle.

Deventer

Ook Deventer is een mooie stad met een practig middeleeuws centrum en behoort zelfs tot de oudste steden van Nederland! Het is een geweldige plek voor een dagje winkelen. De Brink, het centrale plein, is omringd door historische gebouwen en gezellige terrassen. Hier vind je een verscheidenheid aan winkels, van modeboetieks tot antiekwinkels. Ook staat Deventer bekend om zijn jaarlijkse Boekenmarkt. Dit is dde grootste boekenmarkt van Europa en een paradijs voor boekenliefhebbers.

Enschede

Ondanks dat het niet de hoofdstad is, is Enschede wel de grootste stad in Overijssel. Bovendien is het een echte studentenstad. Het is dus een stad met een levendige sfeer en een breed aanbod van winkels. Enschede is ook een geliefde stad voor onze Duitse buren. Tijdens koopzondag kan het er dus flink druk worden. Desondanks is het een leuke stad die het de moeite waard is om te bezoeken!

Kampen

Kampen is een van de oude Hanzensteden van Nederland. De stad ligtr onder de Ijssel en heeft een rijk maritiem verleden. De Oudestraat is de belangrijkste winkelstraat en biedt een verscheidenheid aan winkels, van mode tot delicatessen. Het charmante centrum is perfect voor een ontspannen winkeldag. Tijdens speciale evenementen zoals Kerst in Oud Kampen veranderen de straten in een sprookjesachtige omgeving met kraampjes en live entertainment. Kampen heeft een authentieke sfeer die je niet snel zult vergeten.

Hengelo

Hengelo is een stad die je blijft verrassen. Wandel door de straten en ontdek een unieke mix van moderne architectuur en historische charme. De nationale en lokale winkels winkels bieden unieke producten en een gezellige sfeer tijdens koopzondag. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in theaters, kunstgalerijen en het inspirerende Techniekmuseum HEIM. En vergeet niet te proeven van de lokale keuken in de gezellige restaurants en cafés.

Almelo

Almelo biedt een gezellige sfeer met zijn prachtige grachten en historische gebouwen. Bezoek het indrukwekkende kasteel Huize Almelo en wandel door de prachtige tuinen. Geniet van een dagje winkelen tijdens koopzondag in het levendige stadscentrum met zijn unieke boetiekjes en leuke cafés. Voor natuurliefhebbers zijn er mooie wandel- en fietsroutes door het omliggende landschap. Bovendien zorgen de diverse evenementen en festivals het hele jaar door voor een bruisende sfeer in de stad.

Bekijk hier alles over koopzondag in Almelo.

Overijssel is een provincie met veel historische steden. Je kunt hier dan niet alleen genieten van winkelen tijdens koopzondag, maar ook van de historische gebouwen en de charmante centrums. Bovendien is het aanbod van winkels groot zodat je makkelijk je zondagmiddag kunt vullen. Plan je volgende winkeldag in deze prachtige provincie en ontdek de veelzijdigheid van winkelen in Overijssel.

Bekijk hier koopzondagen in Overijssel per plaats

 • Oldenzaal
 • Steenwijk
 • Ommen
 • Rijssen
 • Nijverdal
 • Genemuiden
 • Vriezenveen
 • Goor
 • Dalfsen
 • Borne
 • Wierden
 • Losser
 • Hasselt
 • Staphorst