Ga naar de inhoud
Koopzondag in Almelo

Koopzondag in Almelo

Almelo is met meer dan 70.000 inwoners een middelgrote stad in de provincie Overijssel. Dit betekent dat ook het winkelaanbod ruim is! Niet alleen in het centrum van Almelo kun je fijn winkelen op zondag, er is daarnaast ook nog een Woonboulevard. Bekijk hier wanneer er koopzondag in Almelo is, wat de openingstijden zijn en nog veel meer handige info voor een middagje gezellig shoppen!

Wanneer is er koopzondag in Almelo?

Meestal is koopzondag in Almelo op de laatste zondag van de maand. Er zijn echter een aantal afwijkende data. Daarom vind je hieronder een compleet overzicht van alle koopzondag in Almelo in 2024. Tijdens koopzondag zijn de winkels in het centrum op zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Echter niet elke winkel houdt deze openingstijden aan en sommige winkels zijn zelfs helemaal gesloten tijdens koopzondag. Check daarom altijd eerst even de openingstijden van de individuele winkel die je wilt bezoeken.

KoopzondagWinkels centrumOpeningstijden
30 juni 2024Winkels geopend12.00 tot 17.00 uur
28 juli 2024Winkels geopend12.00 tot 17.00 uur
25 augustus 2024Winkels geopend12.00 tot 17.00 uur
29 september 2024Winkels geopend12.00 tot 17.00 uur
27 oktober 2024Winkels geopend12.00 tot 17.00 uur
17 november 2024 Extra geopend12.00 tot 17.00 uur
24 november 2024Winkels geopend12.00 tot 17.00 uur
1 december 2024 Extra geopend12.00 tot 17.00 uur
8 december 2024Extra geopend12.00 tot 17.00 uur
15 december 2024Extra geopend12.00 tot 17.00 uur
22 december 2024Extra geopend12.00 tot 17.00 uur
25 december 2024Eerste Kerstdag: winkels gesloten12.00 tot 17.00 uur
29 december 2024Winkels geopend12.00 tot 17.00 uur

Supermarkten

Supermarkten in Almelo mogen elke zondag geopend zijn van 9.00 uur tot 18.00 uur. De meeste supermarkten zijn dat dan ook. Uitzonderingen hierop kunnen feestdagen zijn, dan hebben ook de supermarkten in Almelo vaak aangepaste openingstijden.

Bouwmarkten

Ook bouwmarkten in Almelo zoals de Gamma en Praxis mogen elke zondag open zijn. Dit geldt ook voor de woonboulevard, tuincentra en showrooms. Zij mogen van 10.00 uur tot 18.00 uur open zijn. Sommige openen hun deuren echter pas van 12.00 uur of gaan al om 17.00 uur dicht. Check dit dus per winkel.

Feestdagen

Er zijn enkele feestdagen waarop alle winkels in Almelo gesloten zijn. Het gaar hierbij om Nieuwjaarsdag, Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag.

Wanneer is er koopavond in Almelo?

In Almelo vindt de koopavond plaats op donderdagavond. Op deze avonden zijn veel winkels in het centrum geopend tot 21.00 uur, maar niet alle winkels doen hier aan mee. Ook de supermarkten, bouwmarkten en tuincentra zijn op de donderdagavond geopend. Let op: op koopavond geldt er betaald parkeren in Almelo.

Winkelen in Almelo

Het centrum van Almelo

Het winkelhart van Almelo bevindt zich voornamelijk rond de Grotestraat. Deze straat is de slagader van het stadscentrum en herbergt een breed scala aan winkels, van grote ketens tot unieke boetieks. Aan de Grotestraat kun je populaire modewinkels, schoenenzaken en juweliers vinden. Ook zijn er diverse speciaalzaken die unieke producten aanbieden, van handgemaakte sieraden tot lokale delicatessen.

Naast de Grotestraat zijn ook de Wierdensestraat en de Schuttenstraat belangrijke winkelstraten. De Wierdensestraat biedt een mix van winkels en horeca, waar je terecht kunt voor zowel je dagelijkse boodschappen als een gezellige lunch. De Schuttenstraat staat bekend om zijn mix van moderne winkels en authentieke boetiekjes, waardoor het een interessante plek is voor een middagje winkelen.

Woonboulevard Almelo

De winkels in de Woonboulevard Almelo zijn elke zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Je vindt hier meer dan 20 winkels op het gebied van interieur. Daarnaast zijn er ook verschillende eetgelegenheden en vind je er ook een vestiging van MonkeyTown. Meerdere malen per jaar wordt er een gezellige braderie georganiseerd. Ook tijdens Sinterklaas en Kerst vind je gezellige evenementen in de Woonboulevard in Almelo.

Waar kun je parkeren in Almelo?

Goed nieuws! Op koopzondagen is parkeren in Almelo gratis! Sowieso kun je elke zondag in het centrum gratis op straat parkeren. Maar op koopzondag kun je ook gratis parkeren in de parkeergarages van Almelo.

Er zijn in totaal 7 parkeergarages in Almelo, ze zijn allemaal 24 uur per dag geopend en parkeren hier is goedkoper dan op straat. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste garages:

  • Parkeergarage Havenpassage: deze parkeergarage ligt dicht bij de belangrijkste winkelstraten. Er zijn 176 plaatsen.
  • Parkeergarage Stadsbaken: deze vind je op het Stadshuisplein, lekker centraal gelegen dus met meer dan 340 parkeerplaatsen.
  • Parkeergarage Stadserf: verdeelt in drie delen P1, P2 en P3. Kijk dus goed waar je moet zijn en vergeet vooral niet waar je je auto hebt geparkeerd!

Welke horeca is er in het centrum?

Ben je in Nederland opgegroeid? Dan ken je vast de uitdrukking “Ik wil Bolletje!”. In het centrum van Almelo vind je de Bolletje winkel! Deze ligt in de oude fabriek en je kunt hier terecht om leuke Bolletje producten te kopen, maar ook voor een lekkere kop koffie of lunch of om het museum te bezoeken.

Het centrum van Almelo heeft een gevarieerd aanbod aan horecagelegenheden die voor ieder wat wils bieden. Rondom de Grotestraat vind je tal van gezellige cafés, waar je kunt genieten van een kop koffie of een borrel met vrienden. Voor een uitgebreide lunch of diner zijn er diverse restaurants die verschillende keukens aanbieden, van Italiaanse pizzeria’s en Aziatische eetgelegenheden tot traditionele Nederlandse restaurants.

Een opvallende plek is het Marktplein, waar verschillende terrassen een uitnodigende sfeer creëren, vooral op zonnige dagen. Hier kun je heerlijk buiten zitten en mensen kijken terwijl je geniet van een drankje of een maaltijd. Voor liefhebbers van zoetigheid zijn er ook diverse bakkerijen en patisserieën in het centrum te vinden, waar je kunt genieten van vers gebak en andere lekkernijen.

Welke activiteiten zijn nog meer leuk om te doen op zondag?

Op zondag is er in Almelo meer te doen dan alleen winkelen. Wil je meer weten over de stad? Breng dan een bezoek aan het Stadsmuseum Almelo. Dit museum biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van de stad en de regio. Er zijn uiteenlopende tentoonstellingen variërend van archeologische vondsten tot kunst en cultuur.

Ten slotte, voor een culturele ervaring, kun je een bezoek brengen aan Theaterhotel Almelo. Dit theater biedt een breed scala aan voorstellingen, van cabaret en toneelstukken tot muziekconcerten en dansvoorstellingen. Het is een geweldige manier om je zondagavond door te brengen met een beetje entertainment.

Kortom, heb je zin in om een zondag te winkelen? Dan kun je meestal op de laatste zondag van de maand terecht in Almelo. Het centrum biedt dan tal van mogelijkheden voor een gezellig middagje shoppen. Op de Woonboulevard van Almelo kun je elke zondag terecht. Voor beide geldt dat je er tijdens koopzondag gratis kunt parkeren. Nog energie over? Dan heeft Almelo nog diverse andere activiteiten in petto voor een gezellig zondagje uit!