Ga naar de inhoud
Koopzondag in Zwolle

Koopzondag in Zwolle

Ben jij op zoek naar een leuke winkelstad om te bezoeken? Dan is Hanzenstad Zwolle de perfecte bestemming voor jou! Met zijn charmante straatjes en vele winkels is Zwolle een geweldige plek om te winkelen. En het beste van alles is dat je op zondag kunt winkelen tijdens de koopzondag Zwolle. Lees snel verder voor alle ins and outs!

Wanneer is het koopzondag in Zwolle?

In Zwolle mogen alle winkels elke zondag koopzondag hebben! De meeste winkels doen hier dan ook aan mee en zijn elke zondag geopend. Tijdens de koopzondag Zwolle zijn de meeste winkels geopend tussen 12:00 en 17:00 uur. Dit geeft je de kans om op je gemak te winkelen en te genieten van alles wat Zwolle te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar kleding, accessoires, huishoudelijke artikelen of iets anders, je zult het zeker vinden in Zwolle.

Supermarkten en bouwmarkten

Ook voor de supermarkten net zoals de bouwmarkten, tuincentra en showrooms in Zwolle geldt dat ze elke zondag open zijn. Wel zo handig als je tijdens de week minder tijd hebt om te shoppen en toch je boodschappen wilt doen of aan die ene klus in huis wilt beginnen!

Wanneer is het koopavond in Zwolle?

Koopavond is in Zwolle, net zoals op heel veel andere plekken, op donderdagavond. Tijdens koopavond zijn de meeste winkels in het centrum van Zwolle tot 21.00 uur geopend. Je hebt dan extra tijd om te shoppen of je combineert het met lekker uiteten gaan!

Waar kun je winkelen in Zwolle?

Zwolle heeft verschillende winkelgebieden en straten die ideaal zijn om te winkelen tijdens koopzondagen.

Het centrum

De belangrijkste winkelgebieden bevinden zich in het centrum van Zwolle zoals de Diezerstraat, Sassenstraat en Melkmarkt. Hier vind je een breed scala aan winkels, van kledingwinkels tot boekhandels en van elektronicawinkels tot juweliers.

Woonboulevard Zwolle

Zwolle heeft ook een grote woonboulevard. Hier vind je meer dan 15 winkels die bij elkaar liggen en in totaal heeft de woonboulevard een oppervlakte van zo’n 25.000m2. Dat is groter dan 3,5 voetbalveld! Je vindt hier de leukste winkels op het gebied van slapen, meubels en accessoires! De Woonboulevard in Zwolle is elke zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De Woonboulevard ligt bij de Grote Voort en is makkelijk bereikbaar vanaf de A28 zodat je ook als je niet in Zwolle woont, je deze makkelijk kunt bereiken. Bovendien kun je er gratis parkeren en zijn er meer dan voldoende parkeerplekken!

Parkeren en Bereikbaarheid

Kom je met de auto naar het centrum van Zwolle? Dan is het wel zo handig om je vooraf even in de parkeermogelijkheden te verdiepen. Voor parkeren in Zwolle op zondag geldt dat het betaald parkeren is tussen 13.00 en 17.00 uur. Het centrum van Zwolle is ingedeeld in drie zones. Bij ze alledrie is er betaald parkeren wanneer je op straat betaald. Zone 1 is voor de binnenstad, het deel binnen de grachten en hier geldt het duurste tarief.

Pakeer jij je auto liever in een parkeergarage? Dan zijn er ook voldoende mogelijkheden. Drie parkeergarages die een perfect vertrekpunt zijn voor een zondag winkelen in het centrum:

  • Q-Park Maagjesbolwerk: in het centrum en met meer dan 450 parkeerplaatsen
  • Parkeergarage Katwolderplein
  • Parkeergarage Noordereiland

Als je met het openbaar vervoer naar Zwolle komt, is het centrum van Zwolle gemakkelijk bereikbaar met de bus of trein. Het treinstation ligt op loopafstand van het centrum en er zijn verschillende bushaltes in de buurt van de belangrijkste winkelgebieden.

Eten en Drinken

Na een dagje winkelen heb je vast trek gekregen. Gelukkig zijn er in Zwolle genoeg leuke restaurants en cafés waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een drankje. Of je nu zin hebt in een snelle hap of een uitgebreid diner, er is voor ieder wat wils. Met name rondom de Melkmarkt vind je veel leuke restaurants en café’s.

Kortom, Zwolle is een leuke stad om te winkelen op zondag en biedt genoeg activiteiten om je dag compleet te maken. Of je nu op zoek bent naar de leukste winkels, gezellige cafés of leuke evenementen, je vindt het hier allemaal.

Veelgestelde vragen

Welke winkels zijn geopend tijdens koopzondag in Zwolle Zuid?

Op koopzondagen zijn veel winkels in het centrum van Zwolle geopend. Je kunt hierbij denken aan kledingwinkels, drogisterijen, cadeauwinkels en speciaalzaken. De openingstijden kunnen per winkel verschillen, dus het is verstandig om van tevoren te checken welke winkels open zijn en hoe laat ze open gaan.

Wat zijn de openingstijden op koopzondagen in Zwolle?

Op koopzondagen in Zwolle beginnen de openingstijden vaak rond 12:00 uur. De meeste winkels zijn dan geopend tot 17:00 uur. Niet alle winkels hanteren echter deze exacte tijden, bekijk het dus even vooraf bij de specifieke winkel vooraf.

Zijn de winkels in het centrum van Zwolle elke zondag geopend?

Ja, in het centrum van Zwolle zijn de meeste winkels elke zondag geopend. Op koopzondagen zijn alle winkels in het centrum van Zwolle geopend. Dit is een perfecte gelegenheid om te winkelen en te genieten van de gezellige sfeer in het centrum.

Wat zijn de speciale openingstijden van winkels in Zwolle op feestdagen zoals 2e Pinksterdag?

Op feestdagen zoals 2e Pinksterdag hebben veel winkels in Zwolle aangepaste openingstijden. Het is verstandig om van tevoren te checken welke winkels open zijn en hoe laat ze open gaan. Sommige winkels zijn gesloten op feestdagen, terwijl andere winkels juist langer geopend zijn.

Kan ik gratis parkeren in Zwolle tijdens koopzondagen?

Nee, ook op zondag geldt er betaald parkeren in het centrum van Zwolle van 13 tot 17 uur. Alleen in Zone 3 en daarbuiten heb je mogelijkheden om gratis te kunnen parkeren op zondag.